Annonce:
Annonce:

Erdogan kræver svar fra USA: Er I med os eller kurderne

Den tyrkiske præsident slår fast, at landet ikke har i sinde at indstille angreb på de kurdiske YPG-styrker

Tyrkiet mener, at kurderne udnytter det magttomrum, som russiske luftangreb efterlader i disse uger i det nordlige Syrien. (Foto: AP
Tyrkiet mener, at kurderne udnytter det magttomrum, som russiske luftangreb efterlader i disse uger i det nordlige Syrien. (Foto: AP
Annonce:
Følg Politik

Tyrkiets præsident langer ud efter USA i forbindelse med krigen i Syrien, hvor amerikanerne støtter kurderne - tyrkernes ærkefjende.

Præsidenten, Recep Tayyip Erdogan, kræver, at de Nato-allierede amerikanere vælger side i den væbnede konflikt mellem tyrkere og kurdere.

Samtidig fordømmer han igen russernes seneste bombeoffensiv, som har sendt titusinder på flugt mod Tyrkiet. Ifølge præsidenten kan der være tale om krigsforbrydelser.

Erdogan slår fast, at tyrkerne ikke har i sinde at indstille angreb på de kurdiske YPG-styrker som "svar på kurdernes" beskydning ind over grænsen.

USA støtter de kurdiske YPG-styrker, da de bidrager i kampen mod Islamisk Stat.

Kurderne har været den internationale koalitions stærkeste støtte på landjorden i kampen mod den ekstremistiske gruppe.

Tyrkiet mener, at kurderne udnytter det magttomrum, som russiske luftangreb efterlader i disse uger i det nordlige Syrien.

Den store flugt fra Aleppo bekymrer i Tyrkiet - og i Europa.

Syrerne i den krigshærgede by Aleppo har brug for en såkaldt flyveforbudszone, mener den tyske forbundskansler. Hun retter også kritik mod Ruslands offensiv i området.

Angela Merkel sender en forsigtig støtte til de lande, som har kritiseret Rusland for at handle i strid med resolutioner vedtaget i FN's Sikkerhedsråd før nytår.

Kanslerens retorik over for Rusland er dog knap så skarp, som den der høres i Ankara.

- Det er ikke i ånden af den resolution, der blev vedtaget i FN's Sikkerhedsråd i december, siger Merkel på et pressemøde om russernes bombeoffensiv i Syrien.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: