Erdogan og Sharif med til at lægge saudisk konge i jorden

Der var prominente gæster, da den Saudi-Arabiens kong Abdullah fredag blev begravet

Saudi-Arabien begravede fredag kong Abdullah i landets hovedstad Riyadh, hvor flere udenlandske ledere deltog.

Den saudiarabiske kong Abdullah døde natten til fredag, og dermed er det den afdøde konges bror, den hidtidige kronprins Salman bin Abdulaziz Al Saud, der skal indtage tronen i det rige olieland.

Flere regeringsledere deltog i ceremonien, der fandt sted i Imam Turki bin Abdullah-moskéen i Riyadh. Blandt andre Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, og den pakistanske premierminister, Nawaz Sharif.

Abdullahs indhyllede lig blev båret på en simpel båre af medlemmer af den saudiarabiske kongefamilie. Kroppen blev hurtigt bragt til den nærliggende gravplads al-Od, hvor han blev lagt i jorden.

En begravelse indebærer efter muslimsk skik blandt andet, at den døde lægges i jorden inden for det første døgn, uden kiste men svøbt i et ligklæde og lagt på højre side med hovedet mod muslimernes hellige by Mekka.

Lørdag bliver der holdt en såkaldt kondolenceceremoni for den afdøde saudiarabiske kong Abdullah. Her deltager kronprins Frederik som repræsentant for det danske kongehus.

Også Prins Charles af Wales rejser lørdag til Saudi-Arabien for at vise den afdøde konge sin respekt, oplyser prinsens kontor ifølge The Telegraph.

De saudiarabiske myndigheder har ikke afsløret årsagen til kong Abdullahs død, men den nu afdøde konge blev indlagt i december med lungebetændelse og har trukket vejret med hjælp fra et rør.

Kong Abdullah menes at være død i en alder af 90 år.

0 kommentarer
Vis kommentarer