Annonce:
Annonce:

Erdogan: USA må vælge mellem Tyrkiet og terrorister

- Er I på vores side, eller er I med terroristerne fra PYD og PKK, spørger Tyrkiets præsident i tale i Ankara

Annonce:
Følg Politik

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, gentager onsdag i en tale i Ankara en opfordring til USA om at vælge side i konflikten mellem Tyrkiet og det syrisk-kurdiske parti PYD. Ifølge præsidenten er partiet allieret med Kurdistans Arbejderparti (PKK).

- Er I på vores side, eller er I med terroristerne fra PYD og PKK?, siger Erdogan i en tale i den tyrkiske hovedstad, Ankara, rapporterer Reuters.

Tirsdag skød og dræbte militante PKK en tyrkisk soldat ved grænsen mellem Syrien og Tyrkiet.

Den tyrkiske præsident siger, at amerikanernes mangel på forståelse for PYD's sande natur og fortsatte støtte til partiet, har medført, at hele regionen i og omkring Syrien har udviklet sig til "et hav af blod".

Annonce:

Også den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, er skarp i tonen over for amerikanerne, og onsdag sætter han ifølge Reuters spørgsmålstegn ved USA's vilje til at løse krisen i Syrien.

Han mener, der sendes tvetydige signaler fra den amerikanskledede koalition, der bekæmper Islamisk Stat i Syrien og Irak.

- Vi (Frankrig) føler ikke, at der er en særlig stærk vilje eller engagement, siger han med henvisning til amerikanernes indsats i det krigsplagede område.

- Der er masser af ord, men handling er noget andet.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, har presset på for at få en våbenhvile i stand forud for et møde om Syrien, som afholdes i München senere i denne uge.

Men flere af de andre lande i koalitionen ser det som meget usandsynligt, at der sker et diplomatisk gennembrud, så længe Rusland bakker op om den syriske regerings bestræbelser på at vinde militært.

Annonce:

- Når du blander den syriske præsident Assads brutalitet, Rusland og Irans meddelagtighed og tvetydigheden (fra koalitionen, red.), så får du den situation, vi nu er vidner til i Aleppo, siger Fabius ifølge Reuters.

En offensiv fra præsident Assads styrker støttet af luftangreb fra Rusland mod de vestligtstøttede oprørsstyrker har resulteret i, at flere hundredtusinder er flygtet fra Syriens største by, Aleppo.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: