EU-forhandler Michel Barnier er smittet med coronavirus

EU's chef i forhandlingerne med Storbritannien, Michel Barnier, er testet positiv for sygdommen Covid-19

Michel Barnier står i spidsen for EU's forhandlinger med Storbritannien om det fremtidige forhold, efter at Storbritannien har forladt EU. (Arkivfoto) Foto: Johanna Geron/Reuters
Michel Barnier står i spidsen for EU's forhandlinger med Storbritannien om det fremtidige forhold, efter at Storbritannien har forladt EU. (Arkivfoto) Foto: Johanna Geron/Reuters

Michel Barnier, som er EU's chefforhandler om det fremtidige forhold til Storbritannien, er blevet testet positiv for Covid-19, som er den sygdom, coronavirus kan forårsage.

Det skriver han torsdag på Twitter.

- Jeg vil gerne informere jer om, at jeg er blevet testet positiv for Covid-19. Jeg har det fint og er ved godt mod. Jeg følger alle de nødvendige instruktioner - og det samme gør mit team, skriver Barnier.

Onsdag til fredag havde Storbritannien og EU planlagt at mødes til anden forhandlingsrunde i London om parternes fremtidige forhold efter brexit.

Men på grund af coronaviruspandemien valgte parterne i sidste øjeblik at udskyde de officielle forhandlinger i London.

Parterne havde i første omgang meddelt, at forhandlingerne ville fortsætte, men på en alternativ måde - eventuelt med videokonference.

Tirsdag fortalte embedsmænd i den britiske regering, at der ikke blev nogen egentlige forhandlinger i denne uge ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

I stedet vil parterne arbejde videre med aftaleudkast og udveksling af ønsker, lød det.

Og nu er EU's hovedperson i forhandlingerne altså selv blevet ramt af virusset.

Men det vil ikke påvirke forhandlingerne direkte, understreger en talsmand i EU-Kommissionen torsdag.

- EU og Storbritannien har hver især lagt et udkast til en aftale om det fremtidige forhold frem.

- Det betyder, at hovedformålet lige nu er at analysere teksterne på begge sider. Forhandlingerne vil fortsætte, og stort set alle arbejder hjemmefra og er i hyppig kontakt, siger han.

Storbritannien forlod EU 31. januar med en overgangsperiode til årets udgang. Det betyder, at briterne fortsat følger EU's regler og er en del af det indre marked frem til 2021.

Derfor skal aftalen om det fremtidige forhold være på plads ved årets udgang.

Det er utrolig kort tid til at lande en så omfattende aftale, har Barnier flere gange understreget.

Men den britiske premierminister, Boris Johnson, har flere gange slået fast, at Storbritannien ikke ønsker en forlængelse af overgangsperioden.

Det er dog muligt at søge om forlængelse. I så fald skal det ske inden 30. juni i år.