EU-Kommissionen siger god for græsk reformliste

Blåstempling af lånepakke kan snart være på vej til Athen, efter at EU-Kommissionen har sagt god for forslag

Følg Politik

Grækenland ser ud til at være et skridt nærmere overlevelse i eurozonen, efter at EU-Kommissionen tirsdag har givet en foreløbig godkendelse af de reformforslag, som grækerne har indleveret.

I et brev til eurogruppen skriver kommissionen, at de græske reformforslag er "tilstrækkelig udtømmende som udgangspunkt for en succesfuld afslutning" af godkendelsesprocessen af låneansøgning.

Reformer er en betingelse fra kreditorerne, hvis de skal opfylde den græske regerings ønske om at forlænge et låneprogram med fire måneder.

Kommissionen kalder de græske forslag for generelle forpligtelser, og i Bruxelles man ser frem til en dialog med den nye græske regering, så disse kan udmøntes i konkret politisk handling.

EU-kilder siger til nyhedsbureauet dpa, at også de to andre medlemmer af den såkaldte trojka - Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank - har sagt god for grækernes reformforslag.

Dermed sendes beslutningen videre til de 19 lande i eurogruppen, hvis finansministre holder telefonmøde tirsdag klokken 14.

Det græske regeringsparti Syriza vandt en jordskredssejr i januar med en tredjedel af stemmerne under løfter om, at man ville sige stop til reformkrav fra trojkaen.

Det ser nu ud til, at det populære regeringsparti må æde nogle af disse løfter igen, for listen indeholder blandt andet oplæg til, at grækerne indfører en del større reformer.

Foreløbig er disse forslag dog ikke specielt konkrete.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?