EU-Kommissionen underkender belgiske skatteregler

Margrethe Vestagers undersøgelse af belgiske skatteregler gav milliardregning til 35 multinationale selskaber

EU-Kommissionen slår fast, at dele af de belgiske skatteregler er ulovlige. Det oplyser Kommissionen mandag.

Samlet skal 35 multinationale selskaber derfor betale 700 millioner euro - svarende til 5,2 milliarder kroner - tilbage. Det drejer sig primært om europæiske selskaber, oplyser EU-Kommissionen.

Det er den danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, der i februar sidste år satte en undersøgelse i gang om de belgiske skatteforhold.

- Belgien har givet et antal af multinationale selskaber betydelige skattemæssige fordele, der bryder EU-reglerne om statsstøtte, siger Margrethe Vestager.

- Det forvrider konkurrencen på ydelser, da mindre konkurrenter, der ikke er multinationale, ikke får samme fordel, tilføjer hun.

Ifølge Margrethe Vestager skal de belgiske myndigheder nu opkræve pengene fra de 35 virksomheder, som hun dog ikke kan afsløre navnene på.

- Det er virksomheder inden for mange forskellige brancher. De er kendetegnet ved, at de producerer håndgribelige ting. Det er mange penge, som belgierne kan få tilbage i statskassen, siger hun.

Undersøgelsen har nu vist, at en særlig form for virksomhedsbeskatning i Belgien er i strid med EU's regler om statsstøtte.

Den belgiske skat har gjort det muligt for multinationale virksomheder med afdelinger i Belgien at reducere deres skattebetaling af overskydende indtjening, der er en følge af, at de har afdelinger i flere lande.

Det er en urimelig praksis, mener Margrethe Vestager.

- Det kan være virksomheder inden for præcis den samme branche, på det samme marked, og som konkurrerer om de samme kunder.

- Hvis den ene virksomhed betaler skat, og den anden stort set ikke gør det, så har den første virksomhed en meget stor ulempe. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, siger Margrethe Vestager.

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere