EU-lande hasteindkalder til møde om flygtningekrise

Regeringerne i Berlin, Paris og London kræver "konkrete tiltag" fra EU mod migrationskrisen.

Tyskland, Frankrig og Storbritannien har søndag hasteindkaldt til et EU indenrigs- og justitsministermøde for at søge konkrete foranstaltninger til at løse den optrappede migrationskrise i Europa, skriver nyhedsbureauet AFP.

De tre lande forslår, at der oprettes modtagelsescentre i Italien og Grækenland, der modtager store antal af migranter. Derudover skal der laves en liste over lande, hvor migranter kan sendes sikkert hjem til, ifølge udtalelsen.

Den engelske indenrigsminister, Theresa May, vil derudover have EU-landene til at genoverveje, om der bør være en større grænsekontrol internt i EU.

- Da Schengen-samarbejdet blev oprettet, var det med formålet at skabe frihed til at flytte job. Ikke frihed til at krydse grænser for at lede efter arbejde eller ydelser, siger hun.

Samtidig med indkaldelsen til mødet skælder den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, ud på nogle af de østeuropæiske medlemmer af EU.

- Jeg finder det skandaløst, når jeg ser et antal af europæiske lande - særligt mod øst - ikke accepterer kvoter af migranter, siger han til radiostationen Europe One og opfordrer samtidig hele Europa til at påtage sig sit ansvar.

Indkaldelsen til mødet kommer efter FN's flygtningehøjkommissariat, UNHCR, fredag offentliggjorde, at det anslår, at antallet af migranter, der har forsøgt at passere Middelhavet for at komme ind i Europa, har passeret 300.000 i 2015.

Derudover forsøger mange migranter at passere gennem Balkan-landene ved hjælp af menneskesmuglere.

Så sent som i juni forsøgte EU-landene forgæves at blive enige om fælles tiltag mod de store strømninger af migranter mod EU.

Her afviste landene EU-præsident Jean-Claude Junckers forslag om et bindende kvotesystem til fordeling af de migranter, der lander i Italien og Grækenland.

111 kommentarer
Vis kommentarer