EU-landene klar til at forlænge sanktioner mod Rusland

De europæiske sanktioner mod vigtige samfundsøkonomiske sektorer i Rusland bliver forlænget et halvt år mere.

EU-landene er klar til at forlænge deres økonomiske sanktioner mod Rusland med yderligere et halvt år, så de foreløbig fortsætter frem til udgangen af januar næste år.

Det traf EU-ambassadørerne principbeslutning om på et møde i Bruxelles onsdag, bekræfter flere kilder efter mødet over for Ritzau. Den formelle beslutning ventes nu vedtaget på EU's udenrigsministermøde i Luxembourg på mandag.

EU's økonomiske sanktioner blev oprindelig rettet mod Ruslands vigtige energi-, forsvars- og finanssektor i juli sidste år som straf for den russiske annektering af Krim-halvøen og truslerne mod Ukraines suverænitet og territoriale integritet.

Den russiske finansminister, Anton Siljuano, er ikke overrasket over forlængelsen af EU-sanktionerne.

- Vi har indregnet forlængelsen af sanktionerne i vores prognoser, så det er der taget højde for i vores forventninger til den økonomiske udvikling, siger han ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

De første EU-sanktioner, der i marts sidste år blev rettet mod Rusland i kølvandet på Krim-krisen, begrænsede sig til indrejseforbud og indefrysning af midler tilhørende folk, som ifølge EU bærer et medansvar for den russiske politik over for Ukraine.

Senere lagde EU de økonomiske sanktioner, der nu bliver forlænget, oven i, og man har løbende udvidet kredsen af personer, virksomheder og organisationer, der er ramt af sanktioner.

Udvidelsen af de økonomiske sanktioner har været ventet, siden EU's stats- og regeringschefer på et topmøde i marts enedes om at koble dem til kravet om en fuld gennemførelse af Minsk-fredsaftalen om våbenhvile i det østlige Ukraine.

USA har også indført sanktioner mod Rusland, og på G7-topmødet i Elmau i Tyskland i sidste uge erklærede stats- og regeringscheferne sig her parate til at skærpe sanktionerne over for Rusland igen, hvis volden i Ukraine optrappes yderligere.

12 kommentarer
Vis kommentarer