EU-ledere vil finde globalt svar på flygtningepres

Verdens vigtigste industrilande skal tage ansvar og andel i at lette byrden fra flygtningepresset i EU

Opgaven med at finde plads til og tage sig af de mange flygtninge er vokset EU over hovedet, og EU-lederne forsøger nu at finde støtte på globalt plan.

I et brev til medlemslandene skriver EU-præsident, Donald Tusk, og EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, at de vil presse på for at finde et globalt svar på flygtningepresset.

Det skal ske ved G20-mødet, som finder sted senere på måneden, hvor verdens 19 vigtigste industrilande og vækstøkonomier samt EU mødes i Tyrkiet.

Her skal de diskutere skattesamarbejde og ændringer indenfor handel og klima.

I brevet skriver EU-lederne, at G20 har et ansvar for at sikre, at internationale organisationer støtter flygtninge med den økonomiske hjælp, der er brug for.

- G20 skal tage udfordringen op og lede et koordineret og innovativt svar på krisen, som anerkender dets globale natur og økonomiske konsekvenser og fremmer større international solidaritet for at beskytte flygtninge, skriver de to EU-ledere.

Donald Tusk indkaldte tirsdag aften til et nyt uformelt EU-topmøde om flygtningekrisen torsdag i næste uge på Malta.

Det nye topmøde afholdes, mens EU-lederne i forvejen er samlet i Maltas hovedstad, Valletta, hvor de deltager i et topmøde mellem EU og Afrika.