EU-parlamentet hemmeligholder bilag for halv milliard

Journalister fra hele EU forsøger at få parlamentet til at åbne op for udgiftsbilag for en halv milliard årligt

Egentlig skulle man tro, at det er en selvfølgelighed, at politikerne er åbne omkring deres udgifter for skatteborgernes regning. Men når det kommer til EU-parlamentet, bliver offentligheden nægtet adgang til, hvordan 71 millioner euro svarende til en halv milliard kroner bliver spenderet på rejse- og kontorudgifter.

Ekstra Bladet er gået sammen med journalister fra alle 28 EU-lande om at få parlamentet til at åbne op for, hvad de spenderer skatteborgernes penge på. I november sidste år gik indklagede de 29 journalister EU-parlamentet for EU-domstolen.

Nu har sammenslutningens advokat, slovenske Nataša Pirc Musar, bedt EU-domsolen afvise parlamentets ønske om at hemmeligholde forbruget af de mange penge, som kommer oveni politikernes løn.

'Vi finder det meget bekymrende, at parlamentet ikke har nogen kontrol over, hvordan 38,7 millioner skattebetalte-euro bliver brugt hvert eneste år. Og det er endnu mere bekymrende, at parlamentet finder det værende i orden,' siger Nataša Pirc Musar i en pressemeddelelse, som i dag er sendt ud i hele EU.

Du kan læse meget mere om sagen her.

og her:

Se også: Gemmer bilag: Her er de danske EU-hyklere

34 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere