Annonce:
Annonce:

EU-præsident advarer: Ingen garanti for briternes reform

Det bliver svært at nå til enighed, så jeg opfordrer jer til at være konstruktive, siger EU-chef før topmøde

Annonce:
Følg Politik

EU-præsident Donald Tusk advarer om, at det ikke er sikkert, at det på de kommende dages EU-topmøde vil lykkes at blive enige om de reformer, der kan bane vejen for en britisk folkeafstemning om ja eller nej til at blive i EU.

- Jeg må sige det lige ud: Der er stadig ikke nogen garanti for, at vi når til enighed om en aftale, skriver Donald Tusk onsdag i sin topmødeinvitation til EU-lederne.

- Vi er uenige om nogle politiske emner, og jeg er fuldt ud klar over, at det vil blive svært at komme overens. Derfor opfordrer jeg jer til at forblive konstruktive, skriver han i sin invitation til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og EU's øvrige stats- og regeringschefer.

På EU-topmødet, der holdes torsdag og fredag i Bruxelles, skal lederne først og fremmest forsøge at finde en løsning på de britiske krav om reformer af EU-samarbejdet.

Mislykkes det, kan den britiske premierminister, David Cameron, ikke nå at udskrive folkeafstemning til afholdelse torsdag 23. juni, som menes at være hans foretrukne dato.

Og så skrider hele tidsplanen for at afmontere en krise, der har potentiale til at ødelægge EU-samarbejdet, hvis det tredjestørste medlemsland ender med at stemme sig ud af EU.

Flygtninge- og migrationskrisen er også på dagsordenen på topmødet, hvor EU-lederne desuden skal diskutere situationen i Syren og i Libyen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: