EU-præsident: Nu skal grækerne beslutte sig

På eurotopmødet skal vi sikre os, at vi alle forstår konsekvenserne af vores beslutninger, siger EU-præsident

Nu er tiden inde til, at Grækenland beslutter, om de vil acceptere det tilbud, der er på bordet for at løse den græske gældskrise, eller om de vil fortsætte frem mod en betalingsstandsning.

Det fastslår EU-præsidenten, Donald Tusk, fredag i en videoudtalelse, hvor han forklarer, hvorfor han har indkaldt de 19 eurolandes stats- og regeringschefer til krisetopmøde på mandag.

- Grækenlands situation er ved at blive kritisk. Grækenlands nuværende hjælpeprogram udløber om 11 dage, siger Tusk, der indkaldte til eurotopmødet i minutterne efter, at endnu et resultatløst eurogruppemøde torsdag aften sluttede i Luxembourg.

Donald Tusk fastslår, at spillet om, hvem der blinker først, og hvem der får skylden for et sammenbrud, må slutte. Dette er ikke et spil, men virkelighed med rigtige konsekvenser først og fremmest for det græske folk, understreger han.

- Formålet med topmødet er at sikre os, at vi alle forstår hinandens positioner og konsekvenserne af vores beslutninger, siger Donald Tusk i sin videoudtalelse.

17 kommentarer
Vis kommentarer