EU-præsidenten til lederne: Ryst op med flere penge

EU må omdanne ord til handling, når det gælder støtte til flygtninge i Syriens nabolande, siger EU-præsident

EU-landene må leve op til deres løfter og ryste op med flere penge til støtte for flygtninge og FN's arbejde i Syriens nabolande, hvor millioner af syriske flygtninge opholder sig i dag.

Det er budskabet fra EU-præsidenten, Donald Tusk, inden han senere torsdag tager imod stats- og regeringscheferne, der samles til topmøde i Bruxelles.

- Vi må omdanne ord til handling, når det gælder økonomisk støtte til regionen, siger Donald Tusk på et pressemøde i Bruxelles.

Han siger, at EU-landene foreløbig ikke har leveret på alle deres løfter om penge til FN's flygtningehøjkommissariat (UNHCR), FN's fødevareprogram (WFP) og EU's fond til støtte for regionen.

- Vi kan og må gøre det bedre, siger Tusk, som vil gentage sit budskab på selve EU-topmødet.

EU's stats- og regeringschefer holdt ekstraordinært topmøde 23. september, hvor de lovede, at de inden torsdagens nye topmøde ville give mindst en ekstra milliard euro (7,5 milliarder kroner) til at afhjælpe flygtninges akutte behov i nærområderne.

De lovede også at støtte Libanon, Jordan, Tyrkiet og andre lande i at håndtere den syriske flygtningekrise, herunder med en væsentlig forøgelse af midlerne i EU's støttefond, der hjælper ofrene for den syriske krise.

6 kommentarer
Vis kommentarer