EU sender 7,5 milliarder euro til gældsplagede grækere

Eurolandenes redningsfond, ESM, har endeligt godkendt at sende milliardstor hjælp til Grækenland

Det økonomisk trængte land Grækenland kan se frem til at modtage 7,5 milliarder euro fra EU.

Beløbet svarer til cirka 55 milliarder kroner og skal forhindre, at landet igen ender på randen af konkurs.

Eurolandenes redningsfond, ESM, har fredag morgen endeligt godkendt udbetalingen af nye milliarder af den låneramme, som blev aftalt sidste år.

Det skriver Annika Breidthard, som er EU-Kommissionens talsperson for økonomi og finansielle anliggender, på Twitter.

Eurogruppens finansministre gav torsdag grønt lys til at sende pengene afsted.

Jeroen Dijsselbloem, som er hollandsk finansminister og formand for finansministergruppen, fortalte på et pressemøde torsdag, at pengene formentlig vil blive udbetalt til Grækenland i næste uge.

Eurolandene blev i samarbejde med Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) sidste sommer enige om den tredje redningsplan for den gældsplagede græske økonomi inden for fem år.

Den nye støtteordning løber op i 86 milliarder euro (645 milliarder kroner) og fastlægger en køreplan for reformer og besparelser, som Grækenland løbende skal gennemføre for at få adgang til nye penge for at finansiere det græske samfund og betale af på gælden.

Udbetalingen kommer, efter at det græske parlament har vedtaget en række stramninger, herunder skattestigninger og eftersyn af pensionssystemet.

Hvis Grækenland gennemfører alle sine reformer fuldt ud, vil landet i de kommende måneder få udbetalt i alt op til 10,3 milliarder euro (77 milliarder kroner), og den første portion af de penge falder altså nu, så Grækenland kan holde landet kørende.

Eurolandene blev enige om at lette den græske gældsbyrde og traf principbeslutningen om at udbetale nye milliarder på et 11 timer langt møde i Bruxelles i slutningen af maj.

4 kommentarer
Vis kommentarer