EU-skeptiske partifæller til Cameron: Bliv på posten

84 EU-kritiske partifæller beder premierministeren blive uanset, hvad resultatet af EU-afstemningen bliver.

David Cameron skal blive på sin post som premierminister, uanset hvad resultatet af torsdagens afstemning om Storbritanniens EU-medlemskab bliver.

Det mener 84 af de partifæller, der har ført kampagne mod David Camerons anbefaling til briterne om at stemme for at forblive i EU, skriver avisen The Telegraph.

I et brev har de mere end 80 konservative parlamentsmedlemmer skrevet, at David Cameron har et "mandat og en pligt" til at føre resultatet af afstemningen ud i livet.

Blandt underskriverne er både Londons tidligere borgmester Boris Johnson og samtlige af de konservative ministre, der har anbefalet, at briterne stemmer sig ud af EU.

Det inkluderer også justitsminister Michael Gove, der har været en af de ledende figurer i kampagnen for at melde Storbritannien ud af EU.

Flere konservative parlamentsmedlemmer, der har anbefalet briterne at stemme sig ud af EU, har ifølge The Telegraph dog nægtet at underskrive brevet.

Avisen skriver yderligere, at brevet er blevet leveret til premierministeren, samtidig med at stemmestederne lukkede klokken 23 dansk tid.

I brevet står blandt andet:

- Vi, der støtter Vote Leave (kampagnen for at forlade EU, red.) og er medlemmer af det konservative parti, takker dig for at give det britiske folk en mulighed for at vælge deres skæbne den 23. juni.

- Vi mener, at hvadend det britiske folk beslutter, har du både et mandat og en pligt til at fortsætte med at lede nationen.

2 kommentarer
Vis kommentarer