EU-udenrigschef på sejltur for Middelhavs-indsats

Ban, Mogherini og Renzi skal mandag "vurdere situationen" ud for den italienske kyst

Federica Mogherini. (Foto: AP)
Federica Mogherini. (Foto: AP)

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, vil sammen med FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, og den italienske premierminister, Matteo Renzi, gå om bord på et italiensk flådefartøj ud for Siciliens kyst mandag.

Et af formålene er at "hjælpe med at sikre europæisk solidaritet med indsatsen for at redde livet for de migranter, der krydser Middelhavet", hedder det i en kort meddelelse fra EU-Kommissionen.

Ban, Mogherini og Renzi skal desuden "vurdere situationen", efter at mange hundrede migranter inden for de seneste uger er druknet i forsøget på at krydse Middelhavet og nå til Europa.

Der var ikke umiddelbart yderligere detaljer om trioens tur, skriver nyhedsbureauet AFP.

I meddelelsen understreger EU behovet for "en fælles indsats for at løse spørgsmålet om migration, fra at tackle de grundlæggende årsager til at stå over for katastrofesituationer".

På et EU-topmøde torsdag blev det besluttet, at EU's maritime operationer - Triton ud for Italien og Poseidon ved Grækenland - skal have deres budget mindst tredoblet for 2015 og 2016.

Danmark overvejer at bidrage med folk fra Beredskabstjenesten eller med luftovervågning i Middelhavet, har forsvarsminister Nicolai Wammen (S) sagt.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere