Euro-finansminister: Grækerne må reformere uanset hvad

Den græske regering må nu fortolke, hvad det græske nej betyder i praksis, mener den finske finansminister.

Grækenland får det svært efter det græske nej ved folkeafstemningen om spareforslag og reformkrav. Men uanset det græske nej er der ingen vej uden om omfattende reformer i Grækenland.

Det skriver den finske finansminister, Alexander Stubb, mandag i en kommentar på sin hjemmeside efter søndagens folkeafstemning, og inden han og de andre eurolandes finansministre tirsdag mødes i Bruxelles for at diskutere, hvad der nu skal ske.

- Den nærmeste fremtid bliver meget svær for Grækenland. Uanset hvad der kommer til at ske, vil det kræve omfattende reformer for at konsolidere landets økonomi, skriver den finske finansminister.

Alexander Stubb skriver videre, at "bolden er nu på den græske banehalvdel".

- Det er nu op til den græske regering at fortolke, hvad resultatet betyder i praksis. Grækenlands andet støtteprogram er udløbet og kan ikke forlænges, skriver Stubb.

I dagene op til den græske folkeafstemning efterlyste Stubb sammen med de øvrige finansministre i eurogruppen "en realistisk plan" fra den græske regering for, hvordan den havde tænkt sig at redde Grækenlands økonomi.

- Nu mener jeg, at Plan B må blive Plan A, lød det fra Stubb efter et dramatisk eurogruppemøde dagen efter, at den græske premierminister havde afbrudt forhandlingerne og udskrevet folkeafstemning om långivernes krav.

19 kommentarer
Vis kommentarer