Annonce:
Annonce:

Eurolande lufter frustrationer over Grækenland

Bekymringer i eurogruppen over langsommeligheden i forhandlinger med Grækenland, siger eurokommissær

Annonce:
Følg Politik

Fredagens møde mellem eurolandenes finansministre ser ud til at have bragt forhandlingerne om Grækenlands gæld tilbage til en temperatur under frysepunktet.

Eurogruppens chef, den hollandske finansminister Jeroen Dijsselbloem, siger på et pressemøde efter afslutningen af et møde med de 19 eurolandes ministre i Riga i Letland, at der trods positive tegn de seneste uger slet ikke sker nok i gældsforhandlingerne.

- Der er stadig dybe kløfter, der skal bygges bro over. Vi er alle klar over, at tiden er ved at løbe ud. Der er spildt for meget tid i løbet af de sidste to måneder, og der er brug for afgørende nye fremskridt.

- Ansvaret for det ligger primært på den græske side, og det er mest i Grækenlands interesse, at vi finder en aftale, siger Dijsselbloem.

Allerede umiddelbart efter afslutningen af eurogruppens møde luftede også EU-Kommissionens næstformand med ansvar for euroen, Valdis Dombrovskis, åbent sin frustration på det sociale medie Twitter.

- Bekymringer i eurogruppen i Riga over begrænset fremskridt i forhandlingerne med Grækenland. Akut behov for at sætte fart i forhandlingerne, skrev Dombrovskis.

Flere af de journalister, der er med i Riga, rapporterer om en ophedet debat og betydeligt pres på den græske finansminister, Yanis Varoufakis, for meget snart at præsentere en længe ventet liste over regeringens reformplaner.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: