Annonce:
Annonce:

Europarådet kritiserer Spanien i sag hvor DF'er ville skyde

Også migranter, der krydser grænsehegn, skal have adgang til fair asylbehandling, siger særlig udsending

Annonce:
Følg Politik

Spanien skal sikre alle migranter, heriblandt folk, der hopper over et grænsehegn, adgang til asylsystemet, lyder det fra Europarådet i en kritisk rapport.

- Enhver, der ankommer til Spanien, også dem der hopper over grænsehegn i Melilla og Ceuta, skal beskyttes mod fordrivelser og masseudvisninger, siger Tomás Bocek, som er rådets særlige udsending for migration og flygtninge.

Tjekken tilføjer, at disse migranter "skal have en reel mulighed for adgang til et effektivt og fair asylsystem".

Kritikken er baseret på et besøg i Spanien tidligere på året. Den kommer i forlængelse af en voldsom episode i slutningen af august, da 116 migranter blev udvist fra den spanske eksklave Ceuta i Nordafrika.

Europarådets migrationsrepræsentant anerkender, at Spanien står i en vanskelig situation med en meget blandet strøm af migranter.

- Ikke desto mindre er det muligt at afstemme grænsekontrol og sikkerhed på den ene side med beskyttelsen af migranters og flygtninges menneskerettigheder på den anden i overensstemmelse med Europarådets standarder, siger Bocek.

I Danmark blev urolighederne med de 116 migranter, der blev afvist i Ceuta, taget op af lokalpolitikeren Steen Petersen, som efterfølgende trak sig som formand for Faxe Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsudvalg.

Steen Petersen havde på Facebook opfordret spansk politik til at "skyde for at ramme", hvilket DF-ledelsen efterfølgende tog afstand fra.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EKSTRA BLADET+

Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: