Annonce:
Annonce:

Eva Kjer midt i kaos: Straffen for dyremishandling skal fordobles

Selv om den udskældte miljø- og fødevareminister har et flertal imod sig i folketinget, præsenterer hun torsdag nyt lovforslag, erfarer Ekstra Bladet

Eva Kjer Hansen reagerer på den massive kritik, som er anført af regeringens støtteparti - De Konservative - ved at præsentere et nyt lovforslag (Foto: Philip Davali)
Eva Kjer Hansen reagerer på den massive kritik, som er anført af regeringens støtteparti - De Konservative - ved at præsentere et nyt lovforslag (Foto: Philip Davali)
Annonce:
Følg Politik

Først kom landbrugs-pakken for nogle dage siden, som forskere og flere politiske partier haglede ned for at være behæftet med alvorlige fejlberegninger.

Og siden måtte miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) tirsdag i et samråd stå skoleret i sit forsvar af pakken og den ekstra belastning, som miljøet ifølge eksperter udsættes for i de første par år. Hun hævdede, at alle tal var fremlagt åbent, og at hun ikke havde gjort et forsøg på at vildlede folketingspolitikerne til at stemme for pakken.

Annonce:

Men Eva Kjer Hansens reaktion stillede ikke regeringens støtteparti, De Konservative, tilfredse. Og partiet krævede tirsdag, at Eva Kjer Hansen trækker sig som minister. De konservatives leder Søren Pape Poulsen gjorde det flere gange tirsdag meget klart, at han og partiet har mistet tilliden til ministeren. Dermed er der et flertal imod Eva Kjer Hansen som minister.

Artiklen fortsætter under videoen

Se Søren Pape Poulsens kommentarer efter onsdag aftens krisemøde i Statsministeriet med resten af partilederne fra blå blok

På trods af flere krisemøder valgte Eva Kjer Hansen onsdag med opbakning fra sin chef, statsminister Lars Løkke, at tage på arbejde i ministeriet, og midt i al balladen præsenterer hun torsdag et nyt lovforslag, som skal fordoble straffen for dyremishandling.

Artiklen fortsætter under videoen

Efter aftenens møde i Statsministeriet med blå bloks partiledere afslører Lars Løkke Rasmussen her, hvad næste skridt er

Det erfarer Ekstra Bladet, som har en kopi af den pressemeddelelse, som ministeriet efter planen sender ud torsdag morgen.

Annonce:

- Hvis man mishandler dyr, skal det have en konsekvens. I dag er straffen for at mishandle dyr ganske enkelt for lav. Uanset om man holder dyr privat eller i erhvervsmæssig sammenhæng, skal de behandles ordenligt. Jeg vil med lovforslaget sende et tydeligt signal om, at mishandling af dyr er uacceptabelt, skriver Eva Kjer Hansen i pressemeddelelsen.

Kjer i krisestorm glæder sig over restaurantstjerner

Eva Kjer Hansen har ikke ønsket at lade sig interviewe af Ekstra Bladet.

Hendes pressesekretær i Miljø- og Fødevareministeriet gav i første omgang Ekstra Bladet det indtryk, at Eva Kjer Hansen gerne ville sætte ord på, hvorfor lovforslaget kommer lige nu.

Men efter kort tid vendte pressesekretæren tilbage med besked om, at ministeren alligevel ikke vil svare på Ekstra Bladets spørgsmål, som avisen også har sendt skriftligt til ministeriet.

- Det bliver ikke til en kommentar fra ministeren, skriver pressesekretæren i en mail.

Ekstra Bladet ville ellers blandt andet gerne have hørt Eva Kjer Hansen om, hvorvidt hun overhovedet er minister. I stedet kommer spørgsmålene til at stå og blæse lidt i vinden:

- Hvorfor kommer udspillet lige nu?

Annonce:

- Hvordan vil du forholde dig til dem, der vil hævde, at udspillet formentlig vil give ministeren nogle billige og tiltrængte point?

- Hvordan kan du komme med et udspil, når der er et flertal imod dig som minister i folketingssalen?

Lovforslaget, som torsdag sendes ud som pressemeddelelse, lægger op til, at straframmen for mishandling af dyr stiger fra fængsel i indtil et år og til fængsel indtil to år. Desuden skal bødestørrelsen for overtrædelse af dyreværnsloven ifølge ministeren fordobles.

Kæmpe drama i aftes: Få overblikket her

Ændringen af dyreværnsloven skal efter planen træde i kraft 1. juli i år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: