Fagforeningsformænd sår tvivl om Sass som gruppeformand

Henrik Sass Larsens opbakning til Uber, har fået flere fagforeningsformænd til at så tvivl om hvorvidt han er den rette gruppeformand

Fagforeningsformænd stiller spørgsmålstegn ved Henrik Sass Larsens rolle som gruppeformand, efter udtalt støtte til den omdiskuterede taxaservice Uber. (foto: BRANDERUP GORM)
Fagforeningsformænd stiller spørgsmålstegn ved Henrik Sass Larsens rolle som gruppeformand, efter udtalt støtte til den omdiskuterede taxaservice Uber. (foto: BRANDERUP GORM)
Følg Politik

Udtalt støtte til den omdiskuterede, men populære taxaservice Uber, har fået den tidligere erhvervs- og væksminister, Henrik Sass Larsen i 'bad standing' blandt en række østjyske fagforeningsformænd, skriver Politiken.

En række formænd for østjyske fagforeninger er så utilfredse med Henrik Sass Larsens opbakning til Uber, at de nu sætter spørgsmålstegn ved, om han er den rette mand til posten som gruppeformand for socialdemokraterne.

Mens Henrik Sass Larsen var erhvervs- og vækstminister, udtalte han sig nemlig positivt om Uber, mens andre S-politikere som transportordfører Rasmus Prehn har udtalt sig meget kritisk om selskabet.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan den magtfulde S-gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i maj 2015, da han var erhvervs- og vækstminister, roste Uber på dr.dk.

Socialdemokratisk Uber-kaos

– Man må jo sige, at det at køre taxa i dag er en pebret fornøjelse, og det, at man pludselig kan få nogle ind, der faktisk gør, at man også har råd til at blive transporteret rundt i en bil, det synes jeg, ville være alle tiders, lød det fra Sass, der slog fast, at firmaet selvfølgelig skal operere inden for lovens rammer.

I følge Politiken skriver de lokale fagforeningsformænd i en mail med overskriften 'Er Henrik Sass Larsen den rigtige som gruppeformand for Socialdemokraterne' blandt andet følgende til en række østjyske folketingsmedlemmer:

- Vores tålmodighed med den socialdemokratiske gruppeformand Henrik Sass Larsen er brugt op, og det er sagen om den såkaldte taxaservice Uber, der har sat hovedet på sømmet. Socialdemokraterne har en gruppeformand, der har brugt betegnelsen 'alle tiders' om det, vi kun kan se som unfair konkurrence mod den etablerede taxabranche og endnu et angreb på den danske model.

Sass og Kamp finder hinanden på Facebook

Ifølge Viggo Thinggaard fra HK Østjylland er forhåbningen med mailen, at de østjyske folketingsmedlemmer, primært politisk ordfører Nicolai Wammen, vil tage sagen op på et gruppemøde efter påske.

- En gruppeformand i et politisk parti er ikke en hvilken som helst person. Det er en, der på en eller anden måde tegner partiet ud ad til. Og når Sass Larsen siger, at han synes, det er udmærket med det der paralleløkonomi og dybest set dermed støtter et selskab, hvor der ikke er overenskomst, så synes vi ikke, det er i orden, siger han til Politiken, og tilføjer:

- Man burde jo tage en snak med partiet, om det er den rette gruppeformand.

Nu er det helt slut: Helle skal redde verdens børn

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Henrik Sass Larsen, men uden held. Socialdemokraternes presseansvarlige har i stedet sendt en skriftlig kommentar fra partiets politiske ordfører Nicolai Wammen:

- Jeg må sige, jeg er dybt forundret over både kritikken og den måde, den er blevet fremsat på. Det er en ærlig sag at ville debattere vores politik, men at gøre det i form af et personangreb, hører ingen steder hjemme, skriver han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+