FAKTA: Her er punkterne i Trumps dekret

Donald Trump vil begrænse antallet af flygtninge fra Syrien til USA. Formålet er at holde terrorister ude

Den amerikanske præsident, Donald Trump, underskrev fredag et dekret, der vil medføre omfattende stramninger i USA's udlændingepolitik. Formålet er ifølge Trump at holde "radikale, islamistiske terrorister" ude af landet.

* Syriske statsborgere vil ikke længere kunne få visum til USA, og syriske flygtninge vil blive udelukket fra landet.

Dette gælder på ubestemt tid, eller indtil Trump vurderer, at kontrollen er blevet så god, at potentielle terrorister ikke kan udnytte svagheder i systemet.

* Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet skal sammen lægge en plan for at oprette sikkerhedszoner i Syrien for at yde beskyttelse til syrere, som flygter fra krigen.

* USA's program for bosættelse af flygtninge bliver indstillet i op til 120 dage, indtil nye regler for at vurdere og kontrollere flygtninge er kommet på plads.

* Antallet af flygtninge, som USA vil tage imod i indeværende budgetår, bliver skåret ned til 50.000. Det er mere end en halvering af Barack Obamas grænse på 110.000.

I løbet af det seneste budgetår, der går fra 1. oktober til 30. september, tog USA imod 84.995 flygtninge, herunder 12.587 fra Syrien.

* I 90 dage - frem til at de nye regler er på plads - vil der ikke blive udstedt nye visa til borgere fra visse lande, der ifølge Trump giver grund til bekymring for "terror".

Det er ikke bekræftet, hvilke lande det gælder, men et tidligere lækket udkast til dekretet nævner syv overvejende muslimske lande: Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

Kilder: AP og NTB

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere