Fanget i e-mailskandale: Nu forsvarer Trumps datter sig

Ivanka Trump mener ikke, at sagen om brug af hendes private e-mailkonto kan sammenlignes med Hillary Clinton. - Der var ingen sletninger, lyder det

Trumps 37-årige datter er havnet i en sag om brug af sin private e-mailkonto til regeringsarbejde. Nu forklarer hun sig. Video: ABC News/Good Morning America
Følg Politik

Præsident Trumps datter Ivanka Trump forsvarer nu brugen af sin personlige e-mailkonto til regeringsarbejde, da hun i sin tid blev rådgiver i sin fars administration i Det Hvide Hus.

- Alle mine e-mails er opbevaret og bevaret. Der var ingen sletninger. Der har ikke været noget forsøg på at skjule noget, siger Ivanka Trump onsdag i et interview med ABC News.

Både republikanerne og demokraterne i Kongressen har krævet informationer fra Det Hvide Hus for at få afklaret, om datterens handlinger er i strid med de føderale regler.

Brugte privat konto
Tidligere på måneden kom det frem, at Ivanka Trump har brugt sin private e-mailkonto til regeringsarbejde i Det Hvide Hus.

Ifølge Washington Post er det en intern undersøgelse fra Det Hvide Hus, som viser, at Ivanka Trump har brugt sin private e-mailkonto i omegnen af 100 gange til at kontakte embedsmænd i Trump-administrationen.

Og det kan være i strid med de føderale regler og love.

Farmand Trump tordnede mod 'skurken Hillary': Nu har hans datter lavet samme trick

Efter afsløringen om de private e-mails var omverdenen lynhurtig til at drage paralleller til hendes fars evindelige angreb mod Hillary Clinton.

Donald Trump gik under den amerikanske valgkamp hårdt til sin rival, demokraten Hillary Clinton, på grund af Clintons sag om e-mails sendt fra en privat konto.

'Bur hende inde': Nu går Demokraterne efter Trumps datter

Trump kritiserede Clinton for at have bragt nationen i fare, fordi hun havde anvendt sin private e-mailserver i sit arbejde som udenrigsminister.

Under valgkampen i 2016 kaldte Trump gentagne gange Hillary Clinton for 'Skurken Hillary', og sloganet 'Bur hende inde' blev et decideret mantra ved Trumps vælgermøder.

Den sammenligning forsvarer Ivanka Trump også i interviewet med ABC News.

- I mit tilfælde er alle mine e-mails på en server i Det Hvide Hus. Der er intet forsøg på at omgå noget. Der er ingen sammenligning i forhold til det, min far talte om, siger hun.

Brugte konto med sin mand
Det var den etiske afdeling i Det Hvide Hus, der i første omgang fik fornemmelsen af, at Ivanka Trump gjorde brug af sin private e-mailkonto til regeringsarbejde.

I en nærmere undersøgelse fandt afdelingen ud af, at Trumps datter sammen med sin mand, Jared Kushner, har brugt en fælles privat konto. Kushner var toprådgiver for præsident Trump i hele 2017.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind