Farmand Trump tordnede mod 'skurken Hillary': Nu har hans datter lavet samme trick

Inden valget krævede Donald Trump, at Hillary Clinton skulle fængsles, fordi hun brugte sin private mail i et professionelt øjemed. Nu er Ivanka Trump faldet i samme fælde

Få historien kort her
Følg Politik

Ivanka Trump er en af Donald Trumps tætteste rådgivere, men nu har hun skabt problemer for farmand.

Ifølge Washington Post har den tidligere model brugt sin private mail til at sende hundredvis af mails til rådgivere og statssekretærer i Trump-administrationen.

Umiddelbart lyder det ganske ufarligt, men det kan være i strid med de føderale lover og regler.

Og så gør det hellere ikke nemmere, at det var en nærmest identisk sag, der fik den amerikanske præsident til at rase mod Hillary Clinton.

Tilbage i 2016 var Donald Trump en af de forreste i rækken, når det gjaldt kritik af Hillary Clintons sag om private mails.

Dengang konkluderede FBI, at Hillary Clinton var 'ekstrem skødesløs' i sin omgang med fortrolige mails i det amerikanske udenrigsministerium. Alligevel valgte de ikke at rejse en sag mod hende.

Og så kom Donald Trumps pis i kog. Den amerikanske præsident krævede, at Hillary Clinton skulle fængsles, ligesom han gav hende øgenavnet 'Crooked Hillary' (skurken Hillary red.), som han brugte gennem hele valgkampen.

Og den fik heller ikke for lidt på Twitter, hvor han adskillige gange langede ud efter hende.

Trump vil dominere i rummet: Sådan ville en rumkrig se ud

Kan minde om Hillary-sagen
Ifølge avisen var det den etiske afdeling i Det Hvide Hus, der først fik nys om Ivanka Trumps brug af sin private mail.

Det fik dem til at undersøge sagen nærmere, og her fandt de frem til, at hun har brugt en konto tilhørende hende og hendes mand, Jared Kushner, der også er toprådgiver for Donald Trump, gennem hele 2017.

Washington Post skriver, at det fik folkene i afdelingen til at slå alarm, fordi sagen kunne minde om Hillary Clintons sag fra udenrigsministeriet.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Det Hvide Hus har dog ikke ønsket at kommentere sagen, og de henviser blot til Ivanka Trumps advokat, Abbe Lowell.

Han bekræfter over for Washington Post, at hun har brugt sin private mail i arbejdsøjemed, men det blev lavet om, da hun blev gjort opmærksom på reglerne.

'Efter hun fik en officiel konto i Det Hvide Hus, men før hun var blevet orienteret om reglerne, har Ivanka af og til brugt sin private mail. Men den blev næsten altid brugt til praktiske ting og planlægning vedrørende hendes familie, skriver Abbe Lowell i et skriftligt svar.

Kostede det hende sejren?
Hillary Clintons sag stammer fra 2009, hvor hun valgte at sætte en privat server op i sit eget hjem i New York. Den var koblet op til mailadressen hdr22@clintonemail.com, som hun brugte til al sin korrespondance med omverdenen på mail. Både privat og professionelt.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Det blev dog først afsløret i 2015, hvor New York Times smed historien på forsiden. Her kaldte flere eksperter det for alarmerende og et brud på reglerne.

Hovedpersonen selv har forklaret, at hun gjorde det af praktiske årsager, men hun har senere beklaget, at hun har været uforsigtig.

Sagen blev egentlig lukket i juli 2016 af FBI, men bare 11 dage før valget valgte de at åbne den igen, fordi de havde fundet nye mails. To dage efter valget blev sagen lukket igen med samme konklusion som i juli.

Hillarys e-mails var et af valgkampens helt store emner (Video: AP)

Lotte Reimar: Krop i forfald!

Sex, magt og milliardærer: Modellen der ved for meget

 

Foto: AP
Foto: AP

Foto: AP
Foto: AP
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind