FBI rykker ind: Hillary skal aflevere e-mail-server

FBI skal endevende Hillary Clintons e-mail-server for at undersøge, om hun som USAs udenrigsminister har sendt hemmelige oplysninger fra sin private e-mail

Hillary Clinton har indvilliget i at aflevere sin e-mail-server til FBI (Foto: AP/Seth Wenig)
Hillary Clinton har indvilliget i at aflevere sin e-mail-server til FBI (Foto: AP/Seth Wenig)

Nu skal Hillary Clinton stå skoleret overfor USA's nationale efterretningstjeneste FBI, der skal undersøge hendes private e-mail-server. Det sker, efter det er kommet frem, at hun har brugt sin private e-mail som korrespondance, da hun var USA's udenrigsminister i perioden 2009-2013.

Hillary Clinton har tidligere givet FBI adgang til tusindvis af de e-mails, der skulle indeholde hemmelige nationale interesser, men nu har FBI brug for mere data for at komme til bunds i sagen. Selv hendes advokater skal aflevere memory-sticks, der indeholder kopier af de omtalte e-mail-udvekslinger. Det skriver BBC.

Utroværdig politiker
Hillary Clintons e-mail-sag har fået meget omtale i hendes valgkampagne som demokraternes bud på den næste amerikanske præsident. BBC henviser til en undersøgelse, hvor et stigende antal af de amerikanske vælgere betragter hende som utroværdig.

USA-ekspert Mads Fuglede mener, man skal tage højde for, at det er et enkeltstående tilfælde, hvor Hillary Clinton har forarget sine vælgere. Det kan derfor være svært at spå, om det vil have afgørende påvirkning på valgresultatet. Han anerkender dog, at det kan skabe en mistillid hos vælgerne.

- Det kan godt blive en sag, der kan få folk til at sige, at hun ikke har rent mel i posen. Kommer der andre sager, kan de endda sige, at det er en, man ikke kan stole på. Det ser aldrig godt ud, når politikere siger et og gør noget andet, fortæller Mads Fuglede til Ekstra Bladet.

En lille sag
Mads Fuglede mener ikke, det er verdens største politiske skandale, men han tror, at medierne vil sørge for, at hun får sin straf.

- Hun kan i hvert fald få den straf, at hun kan have en masse mails, som bliver gennemgået i aviserne og offentligheden, hvor man hele tiden udlægger, hvorfor hun ikke ville have, at nogen skulle se de her mails. Så det kan fuldstændig tage fokus fra hendes valgkampagne, siger han til Ekstra Bladet.

Republikanerne har heller ikke holdt sig tilbage for at kommentere sagen. Republikaneren Reince Priebus mener, at hun blev nødt til at udlevere e-mail-serveren, fordi hun 'løb tør for muligheder'.

- Hun ved, at hun gjorde noget forkert og er løbet tør for måder at undgå det på, skriver BBC.

24 kommentarer
Vis kommentarer