Femårig tilbageholdt i timevis: 'Hans alder afgør ikke om han er en trussel'

Donald Trumps talsmand har forsvaret, at en kun femårig iraner blev tilbageholdt i en amerikansk lufthavn som følge af indrejseforbud

Donald Trumps pressetalsmand Sean Spicer måtte bruge meget af pressemødet mandag på at forsvare præsidentens indrejseforbud. Video: AP

Siden Donald Trump fredag udskrev et dekret, der iværksatte et indrejseforbud for syv primært muslimske lande, har folk over hele verden tordnet mod forbuddet.

Forbuddet, der fra Trumps side er indført for at få styr på, hvem der rejser ind i landet, og for at forhindre potentielle trusler, har ramt flere personer, der har fast bopæl i USA. Derudover er også europæiske borgere med dobbelt statsborgerskab blevet ramt af forbuddet, så de derved ikke kan besøge familie i USA eller komme på planlagte ture over til supermagten mod vest.

Se også: Hidsig stemning: Danskere skændes om Trumps indrejseforbud

Siden forbuddet har flere amerikanske lufthavne været mødt med store demonstrationer, hvor også håndteringen af forbuddet har været under beskydning.

Senest har Trump været under angreb efter at en kun femårig iransk dreng blev tilbageholdt i en lufthavn i Washington, hvor han adskilt fra sine forældre måtte tilbringe flere timer i myndighedernes varetægt. Det skriver flere medier, heriblandt Independent.

Se også: Over 57.000 personer i Danmark kan rammes af indrejseforbud

Mor ventede
Drengen ankom til Dulles International Airport i Washington D.C. sammen med en anden familie, og hans mor måtte derfor vente desperat i timevis på at drengen blev løsladt, da det altså blev vurderet, at han ikke udgjorde nogen trussel.

Se også: Kæmpe-firmaer går i kødet på Trump efter indrejseforbud

Ifølge en journalist fra ABC7, sang moderen fødselsdagssang for drengen, da de langt om længe blev genforenet.

Drengen og moderens navn er ikke kendt, da hun ikke ønskede at tale med journalister efter hændelsen, men sagen har smidt mere brænde på det bål af kritik, som er bygget op omkring Trumps indrejseforbud.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Folk fra disse lande har i 90 dage forbud mod at rejse ind i USA.

'Skal være sikker på han ikke er en trussel'
Den brede kritik får dog ikke Trump eller hans administration til at skælve.

På mandagens pressemøde afviste pressetalsmand Sean Spicer nemlig, at administrationen på nogen måde er gået over stregen med forbuddet.

Sean Spicer har flere gange gjort sig bemærket med udtalelser på de daglige pressemøder i Det Hvide Hus. Foto: AP
Sean Spicer har flere gange gjort sig bemærket med udtalelser på de daglige pressemøder i Det Hvide Hus. Foto: AP
 

Politik - 30. jan. 2017 - kl. 13:49 1.000.000 har skrevet under: Her er Trump ikke velkommen

Han henviste flere gange til, at der er tale om et forbud på 90 dage, hvor administrationen skal finde ud af, hvor stor truslen fra de syv lande reelt er. Han understregede samtidig, at der kun var tale om 109 personer, der var blevet tilbageholdt og udspurgt i lufthavne siden forbuddet trådte i kraft.

I samme forbindelse kommenterede han også kort den femårige dreng, som altså var blandt dem, der var tilbageholdt.

- Vi sikrer os, at hvis de er femårige, så er de måske sammen med deres forældre, og så udgør de ikke en trussel. Men at gå ud fra, at folk ikke udgør en trussel ud fra deres alder, køn eller lignende, ville være misforstået og forkert, lød den opsigtsvækkende melding fra Sean Spicer.

Indrejseforbuddet

Dekretet - reelt set et underskrevet indrejseforbud - betyder, at statsborgere fra Iran, Syrien, Irak, Libyen, Somalia, Sudan og Yemen i første omgang i 90 dage ikke kan få visum til indrejse i USA. Forbuddet rammer også personer med opholdstilladelse i USA, hvis de forlader landet. Alt i alt retter forbuddet sig mod omkring 134 millioner personer.

OVERBLIK: Forstå Trumps indrejseforbud på to minutter

Trumps indrejseforbud har ikke kun i pressen fået barske tilbagemeldinger. Flere føderale dommere har kritiseret forbuddet, og også Trumps konstituerede justitsminister Sally Yates har ifølge Trump 'modarbejdet' ham i forhold til forbuddet. Hun blev derfor fyret fra posten natten til tirsdag dansk tid.

Se også: Trump fyrer justitsminister i strid om indrejseforbud

376 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere