Finder 28 lig i massegrav

Det er den anden massegrav, der er fundet i Sudan, efter at Omar al-Bashir blev afsat af militæret sidste år

76-årige Omar al-Bashir er allerede blevet dømt for korruption, og tirsdag i denne uge begyndte en retssag omhandlende militærkuppet i 1989 mod ham. (Arkivfoto) Foto: Mohamed Nureldin Abdallah/Reuters
76-årige Omar al-Bashir er allerede blevet dømt for korruption, og tirsdag i denne uge begyndte en retssag omhandlende militærkuppet i 1989 mod ham. (Arkivfoto) Foto: Mohamed Nureldin Abdallah/Reuters
Følg Politik

Ligene af 28 sudanske hærofficerer, som var involveret i et mislykket kupforsøg i 1990 mod den tidligere præsident Omar al-Bashir, er blevet fundet i en massegrav.

Det oplyser den sudanske anklagemyndighed torsdag.

Det er den anden massegrav, der er blevet opdaget i Sudan, siden Bashir, som regerede det afrikanske land i tre årtier, blev afsat af militæret i april sidste år.

De 28 lig blev fundet i byen Omdurman nær hovedstaden Khartoum. Fundet skete som led i en efterforskning af forbrydelser begået under Bashirs mangeårige autoritære styre.

Det fortæller den offentlige anklager Tagelsir al-Hebr.

- Det tog tre uger og 22 eksperter at finde den (massegraven, red.), udtaler han i en erklæring.

- Ligene skal nu graves op, hvorefter medicinske eksperter vil udføre test og identificere dem.

Under et kupforsøg i april 1990 havde officererne omringet et af hærens hovedkvarterer og flere kaserner, før de blev anholdt og dræbt.

Den i dag 76-årige Omar al-Bashir kom selv til magten ved et militærkup i 1989. I tre årtier styrede han Sudan med hård hånd, før han blev afsat i april 2019 efter måneder med demonstrationer mod præsidenten.

Omar al-Bashir er allerede blevet dømt for korruption, og tirsdag i denne uge begyndte en retssag omhandlende militærkuppet i 1989 mod ham.

Bashir og 27 af hans allierede er anklaget for at have ledet det islamisk-støttede militærkup, som bragte Bashir til magten i 1989. Ved kuppet væltede han daværende premierminister Sadiq al-Mahdi.

Hvis 76-årige Bashir bliver dømt skyldig, risikerer han dødsstraf.

I december sidste år blev Bashir fundet skyldig i korruption ved en domstol i Khartoum. På grund af sin høje alder blev han dømt til at afsone to års ophold på et rehabiliteringscenter i stedet for i et fængsel.

Premierminister Abdalla Hamdok har overtaget ledelsen i Sudan efter Omar al-Bashirs fald sidste år.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.