Finland bakker op om ny lånepakke til Grækenland

Den finske regering, der tidligere har været skeptisk, giver nu sin fulde støtte til at låne Grækenland penge

Den finske regering er klar til at deltage i en tredje låneaftale til gældsplagede Grækenland.

Sådan lyder en melding ifølge nyhedsbureauet Reuters fra den finske finansminister, Alexander Stubb, hvis regering har været stærkt kritiske over for en ny låneaftale til grækerne.

- Vi er kommet langt hen over sommeren. Euroens fremtid var på spil, men nu har vi en løsning og vil leve med den, siger Stubb til journalister ifølge nyhedsbureauet, efter at et udvalg i det finske parlament har stemt ja til at støtte den græske låneaftale.

Stubb tilføjer, at det er vigtigt for Finland, at Den Internationale Valutafond, IMF, forbliver involveret i processen. IMF er sammen med EU-Kommissionen og Den Europæiske Centralbank, ECB, Grækenlands kreditorer.

Finland har ført en hård linje i diskussionen om en ny lånepakke til grækerne. Og i juli skrev flere finske medier om, at regeringen risikerede at blive sprængt over spørgsmålet om, hvorvidt Grækenland skulle have lov til at låne flere penge eller ej.

Regeringen var sågar klar til at sende Grækenland midlertidigt ud af eurosamarbejdet ifølge det finske nyhedsbureau FNB. En idé, som stammer Tyskland, der har haft udarbejdet en plan for et midlertidigt græsk euro-exit.

Det var natten til tirsdag, at den græske regering og landets kreditorer efter lange forhandlinger blev enige om en ny aftale på 85 milliarder euro, der svarer til lidt over 633 milliarder kroner.

Låneaftalen løber over tre år og er betinget af, at der bliver gennemført gennemgribende reformer i det græske samfund.

Fredag samles eurozonens 19 finansministre til et ekstraordinært møde, hvor de skal diskutere om de kan godkende den nye aftale for Grækenland.

Aftalen skal gerne være i hus inden 20. august, hvor grækerne skal betale regninger til ECB på i alt 3,2 milliarder euro.

0 kommentarer
Vis kommentarer