Flagfabrik drømmer om kæmpe Løkke-ordre

Staten råder over 534 flagstænger, der måske skal bruges til andet end Dannebrog

Dahls Flagfabrik er klar med rabat, hvis Løkke køber 534 grønlandske og 534 færøske flag hos dem. Foto: Carsten Snejbjerg
Dahls Flagfabrik er klar med rabat, hvis Løkke køber 534 grønlandske og 534 færøske flag hos dem. Foto: Carsten Snejbjerg

Butiksansvarlig Brian Nielsen fra Dahls Flagfabrik krydser fingre. Han håber på en mega-ordre fra statsministeren på over 1000 grønlandske og færøske flag.

– Han skal nok få en god kvantum-rabat, fastslår flagsælgeren.

Drømme-ordren kan komme hjem, fordi Lars Løkke har opklaret et af årets største medie-mysterier, nemlig hvorfor Finansministeriet har bedt om en optælling af samtlige statslige flagstænger i Danmark.

Se også: Lars Løkke erkender: Jeg stod bag flagstangsgate

På Facebook skriver Løkke, der er gift med færøske Sólrun:

– For nogle måneder siden luftede jeg derfor den tanke i ministeriet, at vi burde flage med det færøske flag den 25. april og det grønlandske den 21. juni (som vi gør det med det danske den 5. juni). I går fandt jeg så ud af, at "flagstangsgate" (optællingen af statslige flagstænger) har sit direkte udspring af den strøtanke. Gode folk omkring mig har i den grad sat alt ind på at forberede et solidt beslutningsgrundlag... Kom så ikke og sig, at vi i Danmark ikke har loyale embedsmænd.

Stangen afgør prisen
Løkkes indrømmelse blev blandet modtaget på Ekstra Bladets Nationen.

- For en gang skyld er jeg enig med Løkke. Det er en god ide at vise solidaritet med de andre i rigsfællesskabet, skriver Kenneth A., mens Bjarne N synes, det virker som en joke, at man har seriøst har talt sig frem til 534 flagstænger:

- Jeg troede det var den 1. april i dag.

Brian Nielsen er selvfølgelig kæmpe fan og håber, at Løkkes tanker bliver til virkelighed. På flagfabrikkens hjemmeside koster Dannebrog i polyester mellem 72 og 2.114 kr. afhængig af størrelsen, der afgøres af flagstangens højde.

Se også: Danskere raser og jubler efter Løkkes flagstangs-indrømmelse

– Skal der flages foran en bygning, hvor flaget skal vajer over taget, skal flagstangen være mindst 16 meter, mens en stang på taget bare skal være f.eks otte meter, siger den butiksansvarlige fra Dahls Flagfabrik, der gør opmærksom på, at fremmede flag er lidt dyrere end de danske.

– De kræver typisk lidt mere sy-arbejde, men vi skal som sagt nok finde en god pris.

83 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere