Flere voldtægter i Tyskland: Krav om dna-test af immigranter

Langt flere seksualforbrydelser i Bayern - flere indvandrere end tidligere er mistænkt

Merkel har talrige gange gentaget hun ikke fortryder sin beslutning om at lade Tyskland tage imod - alene i 2015 - 890.000 flygtninge og immigranter. AP Photo/Michael Sohn
Merkel har talrige gange gentaget hun ikke fortryder sin beslutning om at lade Tyskland tage imod - alene i 2015 - 890.000 flygtninge og immigranter. AP Photo/Michael Sohn

Efter en markant stigning i antallet af anmeldte seksualforbrydelser i Bayern foreslår delstatens indenrigsminister Joachim Herrmann fra kansler Merkels søsterparti CSU, at alle migranter og asylansøgere fremover skal have taget fingeraftryk og DNA-prøve.

Ifølge en netop offentliggjorte kriminalitetsstatistik er der i årets første seks måneder anmeldt 685 seksualforbrydelser i Bayern, skriver Süddeutsche Zeitung.

Det er en stigning på knap 50 procent i forhold til de første seks måneder af 2016.

Samtidig er der sket næsten en fordobling (91 procent) i antallet af sager, hvor udlændinge er mistænkt som gerningsmænd. I første halvår af 2017 var 126 udlændinge, typisk asylansøgere mistænk - mod 60 året før.

Lettere politiarbejde
Herrmann Benker, formand for det tyske politiforbund DPOlG siger, at det helt klart vil lette politiets arbejde, hvis der blev indsamlet dna fra asylansøgere, men han vurderer samtidigt, at det ville være juridisk og etisk problematisk.

Udlændingekriminalitet ikke blevet et hovedemne i valgkampen, som afgøres om på søndag den 24. septemer.

Torsdag skulle en talskvinde for de efterladte for de 14 dræbte i terrorangrebet på et julemarked i Berlin ellers i tv-udsendelsen 'Klartext, Frau Merkel' have stillet spørgsmål direkte til forbundskansler Merkel (CDU), som står til genvalg.

Ubekvemme spørgsmål
Men få timer før tv-udsendelsen ringede ZDF ifølge Berliner Morgenpost og aflyste - ifølge talskvinden fordi, hendes spørgsmål ville være for ubekvemme.

Til gengæld fik en afghansk flygtning mulighed for at konfrontere kansleren med sin frygt for at blive udvist.

Merkel har talrige gange gentaget hun ikke fortryder sin beslutning om at lade Tyskland tage imod - alene i 2015 - 890.000 flygtninge og immigranter.

En del vælgere, som ikke har stemt før, er tiltrukket af det højreorienterede indvandrerfjendtlige og EU-fjendtlige parti Alternative für Tyskland (AfD), som står til at få 10-12 procent af stemmerne.

Valgkamp: Flygtninge konfronterer Merkel på direkte tv

Måling i Tyskland: Indvandrer-kritisk parti over spærregrænsen