Flertal uden om regeringen vil afskaffe greencard-ordning

Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF står sammen med ønske om at afskaffe jobordning for udlændinge

Venstre-regeringen er igen på vej i mindretal i udlændingepolitikken, skriver Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne vil stemme for et lovforslag fra Dansk Folkeparti om at afskaffe den såkaldte greencardordning, der har til formål at tiltrække højt specialiserede og veluddannede udlændinge. I stedet ender de ofte i lavtlønsjob.

Også SF støtter forslaget, og dermed er der et folketingsflertal uden om regeringen.

- Ordningen har vist sig at være en fiasko. Den har ikke virket, som den skulle. Tværtimod har den haft nogle meget kontraproduktive effekter, i forhold til at vi nu har fået nogle mennesker ind, som tager job, som danskere eller flygtninge sagtens kunne have udført, siger Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, til Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne forsøgte at reformere ordningen i 2014, men den blev alligevel bevaret som en vej ind i Danmark for udenlandsk arbejdskraft.

Det er tredje gang inden for kort tid, at Folketingets to største partier går sammen uden om regeringen for at gennemtvinge udlændingepolitiske tiltag.

- På nuværende tidspunkt får vi mere igennem på udlændingeområdet sammen med Socialdemokraterne, end vi gør med Venstre, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, ifølge avisen.

Venstre gik selv til valg på at afskaffe greencardordningen, men det blev ikke skrevet ind i regeringsgrundlaget.

Alligevel vil partiet stemme imod flertallets forslag og på den måde komme i mindretal, meddeler udlændingeordfører Marcus Knuth (V).

- Vi respekterer flertallet, men det ændrer ikke på vores synspunkt om, at Danmark skal være så lukket som muligt for asylansøgere, men samtidig åbent for folk, der kommer for at have et egentligt arbejde og bidrage til vores samfund, siger han til Jyllands-Posten.

7 kommentarer
Vis kommentarer