Annonce:
Annonce:

FN's fredsplan får kold skulder af syrisk oprørsgruppe

En paraplygruppe for dele af den syriske opposition er skeptisk over for FN-planen, som skal sikre fred

Khaled Khoja, leder af Den Syriske Nationalkoalition er skeptisk over for FN's fredsplan. (Foto: AP)
Khaled Khoja, leder af Den Syriske Nationalkoalition er skeptisk over for FN's fredsplan. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Den køreplan, som FN's Sikkerhedsråd vedtog fredag aften, er urealistisk, lyder det fra en af de største oppositionsgrupper i Syrien om FN-resolutionen, der skal føre til fred i det borgerkrigshærgede land og frie valg inden for to år.

Khaled Khoja, leder af Den Syriske Nationalkoalition - en paraplygruppe for dele af den syriske opposition - er skeptisk over for planen.

Resolutionen "underminerer resultatet af møderne blandt de revolutionære kræfter i Riyadh og udvander tidligere FN-resolutioner om en politisk løsning i Syrien", lyder det fra ham på det sociale medie Twitter.

Syriske oprørsgrupper har holdt møder i Riyadh i Saudi-Arabien, hvor de er blevet enige om, at Syrien skal forvandles til et demokratisk land, hvor der ikke diskrimineres af religiøse, sekteriske eller etniske årsager.

Annonce:

Ugen efter de møder besluttede FN's Sikkerhedsråd sig for resolutionen, der fredag enstemmigt blev vedtaget af Sikkerhedsrådet.

Resolutionen beder FN om at stille sig i spidsen for en proces, der skal få den syriske regering og oppositionspartier til forhandlingsbordet i begyndelsen af januar.

Formålet er at få etableret en våbenhvile og at få dannet en overgangsregering.

Den syriske systemkritiker Samir Nashar, der også er medlem af oppositionsgruppen Den Nationale Koalition, fremhæver, at det syriske styre og Ruslands luftbombardementer skal stoppes, hvis der skal være skabes en stabil våbenhvile.

- I betragtning af virkeligheden på jorden og dødvandet om Bashar al-Assads skæbne, kan aftalen absolut ikke finde anvendelse, siger han.

USA og arabiske allierede mener, at Bashar al-Assad skal træde tilbage som præsident, mens Assads allierede i Iran og Rusland mener, at det er op til det syriske folk.

Af samme grund berører resolutionen ikke det emne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: