FN's Sikkerhedsråd advarer Nordkorea

Kina, Nordkorea vigtigste allierede og samhandelspartner, er enig i at fordømme søndagens missilaffyring

Foto:AP
Foto:AP

FN's Sikkerhedsråd fordømmer på det kraftigste Nordkoreas seneste test af et ballistisk missil. Samtidig advarer rådet om yderligere tiltag som svar på Nordkoreas 'destabiliserende opførsel'.

Det fremgår af en enstemmig udtalelse fra det 15 lande store råd sent mandag aften dansk tid. Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Kina, der er Nordkoreas vigtigste allierede og største samhandelspartner, er således også enig i at fordømme missilaffyringen, der fandt sted søndag morgen koreansk tid.

Sikkerhedsrådet er parat til at stramme sanktionerne over for Nordkorea, hvis landet ikke omgående indstiller afprøvningen af missiler. Det fremgår det af udtalelsen.

Siden begyndelsen af 2016 har Nordkorea gennemført to atomprøvesprængninger og adskillige prøveaffyringer af missiler.

Mandag meddelte styret i Pyongyang, at et nyt ballistisk missil med kapacitet til at føre et 'kraftigt atomsprænghoved' frem var blevet testet søndag.

Ifølge eksperter er missilet muligvis det hidtil mest langtrækkende, som det er lykkedes de nordkoreanske raketingeniører at fremstille.

Missilet holdt sig i luften i cirka 30 minutter, nåede en højde på over 2100 kilometer og tilbagelagde en distance på 787 kilometer, før det endte i Det Japanske Hav.

Nordkorea betegnede missiltesten som en succes.