Folkekravet tager til: Oprah skal være præsident

Natten til mandag holdt tidligere talkshowvært Oprah Winfrey en brandtale til Golden Globe i manges øjne. Udenrigsredaktør fra kongressen.com Philip Christian Ulrich er live i studiet

- Den nye dag er i horisonten. Og når den nye dag endelig oprinder, vil det være på grund af en masse formidable kvinder, sagde den 63-årige amerikaner i sin 10-minutters lange tale natten til mandag.

Efter talen søndag aften er opbakningen til Oprah væltet ind.

- Hun affyrede en raket (med hendes tale, red.). Jeg vil have, at hun stiller op til præsidentvalget, sagde den trefoldige Oscar-vinder Meryl Streep efterfølgende til Washington Post efter talen.

24 timer efter talen, er der på de sociale medier blevet delt mere end 220.000 opslag med både 'Oprah' og 'præsident', viser en optællin fra analysefirmaet Talk Walker.

Oprah Winfrey har tidligt tirsdag morgen dansk tid ikke selv kommenteret de seneste rygter om et muligt kandidatur, men mandag gav hendes mand siden 1986, Stedman Graham, næring til rygterne:

- Det er op til folket. Hun vil absolut gøre det, sagde han til Los Angeles Times.

I præsident Donald Trumps lejr byder man ifølge Reuters Oprah Winfrey velkommen som modstander ved præsidentvalget i 2020.