Folkets allersidste farvel til Anker

Lørdag aften blev der holdt en mindehøjtidelighed for Anker Jørgensen på Christiansborg Slotsplads

(Foto: Jonas Olufson).
(Foto: Jonas Olufson).

Med brændende fakler, røde faner og fugtige øjne kunne en halvfyldt Christiansborg Slotsplads lørdag aften hylde Anker Jørgensen og sige den afdøde statsminister et sidste, folkeligt farvel.

Forsamlingen, der mestendels var godt grå i toppen, var vidne til taler fra S-formand Mette Frederiksen og Københavns overborgmester Frank Jensen, der udnævnte aftenen som 'en hyldest til Anker'.

Anker Jørgensen bæres ud af Grundtvigs Kirke. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Dansk politik De røde flag smældede: 'God tur, Anker'

Derudover var der musikalske indslag fra Dúnés Mattias Kolstrup samt Peter A.G. og Per Frost fra Gnags, der tryllebandt mange af de tilstedeværende med deres gengivelser af 'Den dejligste morgen' og 'Under bøgen'.

(Foto: Jonas Olufson).
(Foto: Jonas Olufson).

Også sangskriveren Allan Olsen var på scenen og kunne som den sidste optrædende få folket til at bryde ud i sang på 'Den gamle skærslippers forårssang', inden han sendte en bredside af sted mod de 'neoliberale unghøge', der ifølge ham 'har glemt og derfor slet ikke interesserer sig for de værdier, et menneske som Anker stod for'. Til jubel og hujen fra publikum.

Poul Schlüter og Anker Jørgensen her fotograferet sammen. (Foto: Ole Lind) Dansk politik Statsministre udebliver: Derfor er Schlüter og Fogh ikke med til Ankers bisættelse

En lang række folketingsmedlemmer - både nuværende og tidligere - havde også fundet frem til pladsen, hvor de tændte deres fakler og blandede sig med tillidsfolk fra fagbevægelsen, herunder LO-formand Lizette Risgaard, og almindelige københavnere og turister.

Det hele sluttedes naturligvis af med fælles afsyngning af 'Når jeg ser et rødt flag smælde'. Og så var Anker sendt af sted.

Tidligere på dagen var der begravelse for Anker Jørgensen i Grundtvigs Kirke i København. Se kisten blive båret ud af kirken, af blandt andre sønnen Lars Kvist Jørgensen, her

1 af 3 (Foto: Jonas Olufson).
2 af 3 (Foto: Jonas Olufson).
3 af 3 (Foto: Jonas Olufson).
25 kommentarer
Vis kommentarer