Forærede grinende Trump våben: - Brug det mod pressen

Trump lo, da sidemanden John Kelly foreslog, hvad hans nye våben kunne bruges til. Hvad de ikke vidste var, at alle kunne høre, hvad de sagde

Trump kunne åbenlyst godt lide Kellys sarkastiske bemærkning. (Video: AP)

- Ingen præsident i historien er blevet behandlet dårligere end mig!

Sådan sagde og sådan føler Donald Trump tilsyneladende i kølvandet på især den seneste uges intensiverende afsløringer af og beskyldninger mod sig.

Først fyrede præsidenten nu tidligere FBI-chef James Comey, der stod i spidsen for efterforskningen af Trump-kampagnens forbindelser til Rusland, med begrundelsen, at han 'ikke leverede varen'.

Har de fyret ham? Tager du pis, spurgte Ruslands udenrigsminister Sergei Lavrov formentlig lettere sarkastisk, da pressen ville have hans kommentar. (Video: AP)

Derefter kaldte han på Twitter Comey en 'blærerøv' og advarede ham mod at lække oplysninger til pressen.

'James Comey må håbe, at der ikke findes 'bånd' af vores samtaler, før han begynder at lække noget til pressen', skrev Trump.

Truslen virkede imidlertid ikke, for pludselig var New York Times i besiddelse af et notat, som Comey skrev efter et møde i Det Ovale Kontor den 14. februar.

'Jeg håber, at du kan se igennem fingre med det her ('I hope you can let this go', red.), sagde præsidenten angiveligt til Comey.

Sagen om Trumps fyrede sikkerhedsrådgiver

Sagen om USA's nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn:

Januar:

* Kilder oplyser, at Flynn 29. december 2016 fem gange taler i telefon med den russiske ambassadør, Sergej Kisljak. Flynn er endnu ikke tiltrådt.

* Det er samme dag, som daværende præsident Barack Obama gengælder Ruslands påståede indblanding i USA's præsidentvalg ved at indføre sanktioner over for landet.

8. februar:

* Flynn afviser, at han har talt med ambassadøren om sanktionerne.

9. februar:

* Kilder oplyser, at Obamas sanktioner blev drøftet i samtalerne. Angiveligt antydede Flynn, at Trump måske kunne lempe sanktionerne, når han var indsat som præsident.

* Via en talsmand lægger Flynn nu afstand til sin tidligere afvisning.

10. februar:

* Demokrater i Kongressen kræver svar på, om Flynn har løjet om samtalernes indhold og dermed vildledt præsident Trump og vicepræsident Mike Pence.

13. februar:

* Den russiske regering oplyser, at Flynn og ambassadøren ikke drøftede ophævelse af sanktionerne.

* Det Hvide Hus forsikrer, at Flynn har Trumps "fulde tillid".

* Senere meddeler Det Hvide Hus, at Trump nu "evaluerer" Flynns situation.

14. februar:

* CNN skriver, at justitsministeriet har advaret Det Hvide Hus om risiko for, at Flynn kan være mål for russisk afpresning på grund af sagen.

* Flynn meddeler officielt, at han fratræder.

17. maj:

* The New York Times skriver, at Donald Trump angiveligt bad den nu fyrede FBI-chef James Comey om at afslutte sin undersøgelse af Michael Flynn.

Kilder: Reuters, AFP, The Guardian, CNN, The Washington Post.

Hele balladen fik onsdag den magtfulde og fremtrædende John McCain fra Trumps eget parti til at udtrykke stor bekymring over udviklingen og sammenligne sagen med Watergate-skandalen i 70'erne, der endte med at koste præsident Nixon posten. Det er første og eneste gang i USA's historie, at en præsident har nedlagt sit embede.

Se også: Washington lugter blod: Trump-skandale sammenlignes med Watergate

Normalt raser Trump gladeligt ud på yndlingsmediet Twitter, men formentlig taget sagens alvor i betragtning, har han i denne omgang holdt fingrene i ro.

Og så må man jo nøjes med at hvæse, når ingen kan høre det. Så det gjorde Trump onsdag under et længe planlagt besøg hos den amerikanske Coast Guard i New London, Connecticut.

Se også: FBI-veteran skal lede uvildig Ruslands-undersøgelse

Problemet var bare, at folk kunne høre, hvad præsidenten og i dette tilfælde Homeland Securitys John Kelly, jokede om, kort efter Trump havde fået overrakt en sabel i gave.

Og hvis ikke folk i forvejen kendte præsidentens syn på medierne - ja, så fik de klar besked i klippet, som du kan se øverst.

173 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere