Forfatter bag sprængfarlig bog: Trump er den mindst troværdige person på jorden

Efter massive anklager fra præsident Donald Trump om løgne og had, svarer forfatteren til bogen 'Fire and Fury' Michael Wolff endelig på anklagerne fra præsidenten

Michael Wolff reagerer på Trumps anklager i NBC's Today Show. Video: NBC

Bogen alle taler om i USA har ramt butikkerne, selvom præsident Donald Trumps advokater har gjort alt, hvad de kunne for at stoppe den.

Donald Trump har allerede raset over bogen på Twitter, og det Hvide Hus har også udsendt en pressemeddelelse, hvori de miskrediterer forfatteren og præsidentens tidligere rådgiver Steve Bannon, der er en af hovedkilderne til bogen.

Anklager om løgn og bedrag har nu fået bogens forfatter, Michael Wolf, til at reagere på Trumps udtalelser i et interview med NBC's talkshow Today Show.

- Min troværdighed bliver miskrediteret af Donald Trump, der er den mindst troværdige mand, der nogensinde har gået på denne jord, siger Michael Wolf til NBC.

Artiklen forsætter under billedet...

Michael Wolff (tv.) og hans kæreste Victoria Floethe, som han har en datter med. Foto: Joe Schildhorn/BFA/REX
Michael Wolff (tv.) og hans kæreste Victoria Floethe, som han har en datter med. Foto: Joe Schildhorn/BFA/REX

Bogen, 'Fire and Fury: Indside the Trump White House' (Bål og brand: Trumps Hvide Hus indefra red.) udstiller Trump som en infantil og uvidende præsident.

Det Hvide Hus hævder, at Michael Wolf aldrig har haft adgang til at tale med præsidenten. Men den udlægning kender forfatteren ikke.

- Jeg talte med ham, og det var til citat, siger Michael Wolf.

Det største barn
Truslerne fra Trump fik torsdag aften Michael Wolff til at rykke udgivelsesdatoen fire dage frem, så fredag kunne købes i hele verden, i stedet for tirsdag i næste uge.

Her kan køberne læse om en præsident, der er utilregnelig og uegnet til jobbet, ifølge en række navngivne og unavngivne kilder.

 Narrede vennernes koner til sex med beskidt trick: Her er alle de heftige anklager

Michael Wolf lægger heller ikke skjul på, hvordan medarbejderne i det Hvide Hus opfatter præsidenten.

- Han opfører sig som et barn, der har et konstant behov for at blive bekræftet, det handler kun om ham, forklarer Michael Wolf i morgen showet.

 Hvad kan man forvente af 'Fire and Fury: Indside the Trump White House'? Udenrigsredaktør på Kongressen.com Philip Christian Ulrich giver sit bud.

Latterliggør forfatteren
Trump har derimod ikke overraskende en ganske anden udlægning af historien.

- Jeg gav ingen adgang til Det Hvide Hus til forfatteren af den falske bog. Jeg har aldrig talt med ham om den bog. Den er fuld af løgne, misrepræsentationer og kilder, der ikke eksisterer, skrev Trump blandt andet på Twitter så sent som torsdag aften lokal tid.

Tidligere møgsager
Forfatteren Michael Wolff er 64 år og har en lang karriere bag sig. Han har klummer i de amerikanske magasiner New York Magazine og Vanity Fair.

Han har tidligere skrevet en biografi af Rupert Murdoch kaldet 'The Man Who Owns the News'.

Michael Wolff har tre gange i sin karriere været nomineret til den nationale pris, 'National Magazine Award', hvoraf han vandt to af gangene.

Men han er også en skribent, der flere gange har modtaget hård kritik i offentligheden blandt andet for at opdigte fakta.