Forsvarsminister går i vrede: - Det er en overgivelse til terrorisme

Israels forsvarsminister smækker med døren efter våbenhvile i Gaza

Avigdor Lieberman ønsker ikke længere at være forsvarsminister i Israel. Arkivfoto: AP
Avigdor Lieberman ønsker ikke længere at være forsvarsminister i Israel. Arkivfoto: AP
Følg Politik

Israel skal have ny forsvarsminister - og måske snart ny regering.

Det står klart efter at forsvarsminister Avigdor Lieberman onsdag afleverede sin opsigelse.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt nyhedsbureauet AP.

Liebermans opsigelse skyldes, at han er utilfreds med den våbenhvile, Israel tirsdag indgik med Hamas. Han kalder våbenhvilen for 'en overgivelse til terrorisme'.

Han havde frem for en våbenhvile kaldt på et langt stærkere modsvar mod det, der kaldes det mest intense raketangreb mod Israel siden 2014. Han har samtidig protesteret mod, at Israel har tilladt Qatar at bidrage med omkring 100 millioner kroner i nødhjælp til Gaza.

Israelsk bus ramt af mortergranat: Modoffensiv indledt i Gaza

Ifølge AP efterlader Liebermans opsigelse premierminister Netanyahus regering særdeles sårbar, og det kan fremprovokere et tidligt valg.

Netanyahu har selv tidligere forsvaret våbenhvilken, hvor han sagde, at Hamas' ledelse havde 'tryglet om en våbenhvilke, og de ved hvorfor'.

En israelsk bus blev mandag ramt af en raket, der blev affyret fra Gaza. Flere israelere har krævet et hårdere modsvar. Foto: AP
En israelsk bus blev mandag ramt af en raket, der blev affyret fra Gaza. Flere israelere har krævet et hårdere modsvar. Foto: AP
 

I alt 460 raketter er blevet registreret affyret ind i Israel fra palæstinensiske militante i løbet af 24 timer forud for våbenhvilen, mens Israel har foretaget 160 luftangreb mod 160 mål i Gaza.

Tusinder i Gaza kræver hævn efter israelsk angreb

I alt syv palæstinensere er meldt dræbt i den anledning, mens én israeler er blevet dræbt i raketangreb, mens tre er kritisk såret.

Netanyahu er også fra andre sider blevet kritiseret for ikke at levere et mere hårdtslående svar mod Hamas, og med forsvarsministerens fratræden er der altså endnu større mulighed for, at det kan blive nødvendigt for premierministeren at udskrive valg.

Avigdor Lieberman er leder af det højreorienterede parti Yisrael Beytenu, som har fem pladser i det israelske parlament.

Seks er dræbt i nye kampe i Gaza

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind