Annonce:
Annonce:

Foruroligende melding fra Stanford-professor

Ifølge professor Michele Dauber er Donald Trump ikke i stand til at varetage sit embede. Hun mener, at medicinen dexamethason simpelthen er for stærk

Trumps læge, Sean Conley, fortæller her, at Trump ikke har fået ilt. Det viste sig ikke at være sandt. Video: Reuters
Annonce:
Følg Politik

Udadtil fremstår Donald Trump frisk og frejdig.

Præsidenten arbejder, kører rundt i sin bil og taler til befolkningen, selv om han modtager behandling og medicin, der skal forhindre coronavirus-forløbet i at blive alvorligt.

Men nu blander Stanford-professor Michele Dauber sig og sætter fokus på den medicin-cocktail, som Donald Trump er blevet behandlet med.

Hun mener, at det er noget stærkt noget, som præsidenten tager i øjeblikket.

'Jeg kunne ikke være præsident for min egen kat, da jeg tog dexamethason. Han burde ikke varetage embedet som amerikansk præsident på det stof. Vi er heldige, hvis han ikke starter en krig. Han er uarbejdsdygtig,' skriver hun blandt andet på Twitter.

Annonce:

Fornuftigt
Den amerikanske præsident har fået midlet dexamethason, der ifølge professor i almen medicin Lars Bjerrum ved Københavns Universitet er et middel, som dæmper betændelsesprocesser.

- Hvis man har en infektion i lungerne, giver man patienten binyrebarkhormon for at dæmpe betændelsen i slimhinden, så luften lettere kan komme igennem, siger han til Ekstra Bladet.

- Så det er ikke mod infektionen, men mod betændelsestilstanden, som ofte ledsager en infektion, hvor slimhinden hæver op. Hvis den gør det, kan det blive svært at trække vejret. Derfor giver man steroider for at afhjælpe det. Det kan være fornuftigt nok at gøre, konkluderer Lars Bjerrum over for Ekstra Bladet.

Læs alt om Trumps coronasmitte herunder:

Her er USA's dommedagsfly

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: