Frankrig roser nyt græsk forslag

Den franske præsident, Francois Hollande, taler i positive vendinger om det nye græske reform-forslag

Den franske præsident er positivt indstillet over for Grækenlands sidste forsøg på at gøre eurogruppen tilfreds. (Arkivfoto: AP)
Den franske præsident er positivt indstillet over for Grækenlands sidste forsøg på at gøre eurogruppen tilfreds. (Arkivfoto: AP)

Det kræver efterhånden mange hænder for at kunne tælle på fingrene, hvor mange gange Grækenland har været dømt ude af euro-samarbejdet, men sent torsdag aften fremsendte grækerne kort før deadline et bud på, hvordan de kan leve op til långivernes krav.

Grækenland har afleveret nyt forslag til euro-gruppen (Foto: AP) Samfund Grækenland afleverer nyt reformforslag

Tidligere er grækerne blevet mødt af stor kritik ved deres forslag om reformer, som ifølge flere medlemmer af EU-parlamentet ikke har indeholdt konkrete forslag til løsninger, men derimod kun lovninger om, at der ville blive lavet reformer.

Politik Syriza-top tror på reformaftale i det græske parlament

Noget kunne dog tyde på, at grækerne har indset alvoren, og at de er villige til at lave omfattende reformer for at leve op til euro-landenes krav og dermed kunne modtage endnu en hjælpepakke - og blive i eurosamarbejdet.

Således har den franske præsident, Francois Hollande, åbent rost det franske forslag, som han betragter som værende 'seriøst og troværdigt'.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

- Grækerne har udvist en målbevisthed om at ville blive i eurozonen, for det forslag de har lagt frem er seriøst og troværdigt, siger den franske præsident.

- De kommende timer er vigtige, siger han.

Foto: Petros Giannakouris/AP Samfund Grækenland til kreditorer: Giv os 400 milliarder kroner

Han understreger samtidig, at intet endnu er afgjort på trods af de positive toner.

Foruden Hollande har også eurogruppens formand, Jeroen Dijsselbloem, rost det græske forslag, som han betegner som en grundig tekst. Han mener derfor, at der kan blive truffet en stor beslutning lørdag, når repræsentanter fra eurozonen mødes og går forslaget nærmere igennem.

EU-lederne mødes desuden til et topmøde søndag, hvor Grækenland også er på dagsordenen.

25 kommentarer
Vis kommentarer