Annonce:
Annonce:

Frankrigs præsident foreslår europæisk asylkontor

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, ønsker europæisk grænsepoliti og et pan-europæisk asylkontor

Annonce:
Følg Politik

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, ønsker gradvis oprettelse af europæisk grænsepoliti. Han siger, at et fælles europæisk asylkontor vil fremskynde og harmonisere procedurer ved asylbehandling.

Han understreger samtidig, at standard id-papirer i EU skal gøre det lettere at klare tilstrømningen af migranter og flygtninge.

I en tale om EU's fremtid lægger præsidenten samtidig op til et fælles europæisk program for uddannelse og integration af flygtninge.

Han advarer om, at faren ved antiindvandring og nationalisme går imod idealerne om et fælles Europa - idealer, som voksede ud af tragedierne ved verdenskrigene.

Den franske leder, der i talen tirsdag talte bredt om EU's udvikling nu og fremover, siger, at EU i dag er "for svagt, for langsomt og for ineffektivt".

Annonce:

I talen, som han holdt på Sorbonne Universitet i det centrale Paris, hedder det, at EU må transformeres grundlæggende, "da EU er det eneste, som giver os kapacitet til at handle internationalt og møde vor tids store udfordringer."

Den franske præsident understregede også igen sine ønsker om reformer i eurozonen og et langt tættere forsvarssamarbejde i EU.

Han ønsker et fælles budget for EU-landene i eurozonen. Han pointerer samtidig, at internetgiganter skal betale skat i hele EU.

Et forsvarssamarbejde omfatter en fælles europæiske interventionsstyrke og et fælles forsvarsbudget. Han siger, at en fælles forsvarsstrategi må være på plads i begyndelsen af 2020'erne.

Den franske leder vli åbne det franske militær for europæiske soldater, og han foreslår, at andre EU-lande gør det samme. Han foreslår også et fælles europæisk efterretningsakademi for at styrke kampen mod terrorisme.

Annonce:

Macron lancerede sine idéer om EU's fremtid før forbundskansler Angela Merkel for alvor har indledt forhandlinger om en ny tysk koalitionsregering, hvor hendes konservative CDU-parti vil være svækket i forhold til tidligere.

Dette ventes at vanskeliggøre den reformproces, som Macron ønsker.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: