Freddy Blak sigtet for lækage: Nogen er sure over jeg afslører ting

Den tidligere Europa-parlamentariker tager politiets sigtelse 'stille og roligt'

Freddy Blak fortæller til Ekstra Bladet, at han egentlig bare er interesseret i at rydde op i bestikkelsessag. Foto: Ole Steen
Freddy Blak fortæller til Ekstra Bladet, at han egentlig bare er interesseret i at rydde op i bestikkelsessag. Foto: Ole Steen

Danmarks mest berømte Europa-parlamentariker gennem tiderne, den 71-årige socialdemokrat Freddy Blak, lader ikke til at være synderligt påvirket over, at han er kommet i politiets søgelys.

Den kontroversielle politiker, som sidder i regionsrådet i Region Sjælland, og som sad i Europa-parlamentet i 15 år frem til 2004, fortæller til Ekstra Bladet, at han for en uge siden blev sigtet af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi for at have lækket fortrolige oplysninger i den såkaldte Atea-sag. Det er sagen, hvor en række embedsfolk fra Forsvaret, DSB, Rigspolitiet, Udenrigsministeriet og Københavns Kommune forleden fik ransaget deres hjem efter mistanke om, at de har modtaget bestikkelse på mellem 4.000 kroner og 50.000 kroner.

Det er Bagmandspolitiet, som efterforsker sagen, der tog fart, da netop Region Sjælland sidste år anmeldte it-firmaet Atea for mulig bestikkelse. Atea havde også et samarbejde med Region Sjælland om levering af ydelser.

Se også: Atea melder tidligere medarbejder til politiet for at tappe fortrolige data

- Jeg har bare været interesseret i at rydde op i det, og det er der åbenbart nogen, der er blevet sure over, siger Freddy Blak til Ekstra Bladet.

- Nogen er blevet sure over, at jeg afslører ting og sager. Men min opgave er altså at rydde op, fortsætter han.

Lækkede rapport til avis
Freddy Blak fortæller til Ekstra Bladet, at han siden it-sagen kom frem sidste sommer, har arbejdet for at nå til bunds i sagen.

- Jeg har hængt i den sag og blev ved hver gang, man kom med noget nyt. Det er der nogen, der har ondt af, siger Freddy Blak.

Se også: Bagmandspolitiet: Bestikkelsessag ligger allerøverst i bunken - flere sigtelser kan være på vej

Ifølge politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har politiet sigtet en person for videregivelse af fortrolige oplysninger. Politiet ønsker ikke over for DR Nyheder at fortælle hvem, man har sigtet. Men ifølge Freddy Blak er det altså ham.

I sommeren 2015 kom det frem, at it-firmaet Atea var blevet politianmeldt for forsøg på bestikkelse af embedsfolk. Foto: Niels Hougaard
I sommeren 2015 kom det frem, at it-firmaet Atea var blevet politianmeldt for forsøg på bestikkelse af embedsfolk. Foto: Niels Hougaard

Sagen handler om læk af en fortroligstemplet Rambøll-rapport til Weekendavisen. Ifølge Freddy Blak er det imidlertid helt ude i hampen, at han skal sigtes for det.

- Seks andre medier havde den rapport lang tid før, den kom ud, siger Freddy Blak til Ekstra Bladet.

Og om sigtelsen siger han:

- Jeg tager det stille og roligt. Jeg håber, at politiet gennemgår det hele.

Se også: Luksusferier og frynsegoder: Det handler bestikkelsessagen om

Fik gaver for it-ydelser
27 offentligt ansatte fik tirsdag besøg af politiet, da Statsadvokaten for Særlig International og Økonomisk Kriminalitet (Søik) - i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet - gennemførte en storstilet aktion flere steder i landet.

Desuden er fem ansatte i Forsvaret sigtet for bestikkelse, men deres sager behandles af Forsvarets egen anklagemyndighed, Auditørkorpset.

De er alle sigtet for at have modtaget bestikkelse i form af gaver som mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr. Gaverne er eksempelvis modtaget i forbindelse med handler med virksomheden.

En central del af efterforskningen i bestikkelsessagen om Atea er en ipad-aftale til 50 millioner kroner. 14 myndigheder under Justitsministeriet og Forsvarsministeret er blevet undersøgt i forbindelse med sagen.

Se også: Atea forsøgte at underminere udbud med falske anklager

Ipads til politiet, rigsadvokaten og kriminalforsorgen har muligvis været en del af den handel, hvor en topchef i Rigspolitiet har modtaget private rejser og hotelophold fra it-virksomheden Atea.

Edit: Tidligere stod der i artiklen, at også Domstolsstyrelsen har været undersøgt af Bagmandspolitiet. Det er ikke korrekt. Der var på et tidspunkt tale om, at styrelsen skulle undersøges, men det skete aldrig. Ekstra Bladet beklager.

65 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere