Frederiksen afviser ny invitation fra Løkke

Mette Frederiksen siger, at partiet fortsat går efter at danne en socialdemokratisk mindretalsregering

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, afviser, at hun kan danne regering med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en bred regering efter valget.

- Vi går til valg på en ny retning for Danmark. Derfor går vi til valg på at danne en ny socialdemokratisk mindretalsregering.

- Jeg har samarbejdet med Løkke i en række år, og det har været blokpolitik frem for bredt samarbejde, siger Mette Frederiksen.

Lars Løkke Rasmussen siger tirsdag, at en videreførelse af VLAK-regeringen ikke er hans førsteprioritet.

Nu håber han i stedet, at det kan lykkes at lave et bredt regeringssamarbejde hen over midten i forsøget på at holde yderpartierne væk fra indflydelse.

Han søger at lave en regering med 'ansvarlige erfarne partier hen over midten'. Tidligere har han også sagt, at de store partier bør tage det største ansvar.

Mette Frederiksen siger dog, at det er 'useriøst', at statsminister Lars Løkke Rasmussen nu kommer med valgkampens tredje bud på, hvordan regeringen skal sættes sammen.

- Jeg synes faktisk ikke, at det er udtryk for lederskab at foreslå tre forskellige regeringer i én valgkamp, siger Mette Frederiksen.

Hun henviser til VLAK-regeringen, som var Lars Løkke Rasmussen oprindelige førsteprioritet, SV-regeringen, som han foreslog efter valgkampens start, og nu altså en regering hen over midten.

Frederiksen siger, at hun fortsat tror mere på et samarbejde med de røde partier end med Venstre.

- Jeg siger det samme hver dag i valgkampen. Det kommer den nu tredje regeringsmelding fra Lars Løkke Rasmussen ikke til at rokke på.

- Vi går til valg på en socialdemokratisk etpartiregering, siger Mette Frederiksen.

Hun mener, at Venstre har ført en negativ valgkampagne over for Socialdemokratiet, og at de to partier står for langt fra hinanden, når det gælder klima, uddannelse og velfærd.

38 kommentarer
Vis kommentarer