Fremtrædende senator fra Californien vil udfordre Trump i 2020

Den fremtrædende demokrat Kamala Harris melder sig som mulig udfordrer til Trump ved næste præsidentvalg

Kamala Harris. Foto: Ritzau Scanpix
Kamala Harris. Foto: Ritzau Scanpix

Den 54-årige senator fra Californien og tidligere anklager Kamala Harris har mandag annonceret, at hun også stiller op som præsidentkandidat i 2020.

Det fortæller hun i Good Morning America på tv-kanalen ABC.

Dermed følger hun kollegerne fra Senatet Kirsten Gillibrand og Elizabeth Warren i køen af demokrater, der håber at få lov til at udfordre Trump, når vælgerne skal vælge ny præsident i november 2020.

Kamala Harris har arbejdet som anklager i Californien, inden hun blev valgt til politisk chef for anklagemyndighederne i først byen San Francisco og siden delstaten Californien.

Ved valget i 2016 blev demokraten Kamala Harris valgt til det ene kammer i Kongressen - Senatet.

Her har hun gjort sig bemærket med meget kritiske spørgsmål under høringerne, da den tidligere justitsminister Jeff Sessions og højesteretsdommer Brett Kavanaugh skulle godkendes.

Harris har mandag præsenteret sin kampagnes mærkesager. En skattelettelse for USA's middelklasse, reformer af rets- og immigrationssystemet og en udvidelse af det program, der giver sundhedsforsikringer for personer over 65 år.

Harris vil inden månedens udgang holde et valgmøde i byen Oakland for at markere begyndelsen på sin kampagne.

Da Kamala Harris ligesom en række andre ønsker at blive Det Demokratiske Partis præsidentkandidat i 2020, skal hun først kæmpe om den titel gennem en række primærvalg.

Processen begynder med en række debatter, som partiets organisation DNC afholder fra juni i år og frem. Der vil i alt være 12 debatter.

Fra februar 2020 skal medlemmer af partiet i udvalgte delstater begynde at give deres mening til kende. Det sker enten ved deciderede primærvalg eller vælgermøder. Det første vælgermøde bliver i delstaten Iowa 3. februar.

Herefter følger den første delstat med et primærvalg, når New Hampshire stemmer 11. februar. Partiets kandidat afgøres endeligt ved et konvent i juli 2020.

Herefter mødes de forskellige partiers kandidater på stemmesedlen til november 2020.

157 kommentarer
Vis kommentarer