Frifundet for voldtægt af 11-årige piger: Nu vil minister ændre fransk lov

Frankrig overvejer at ændre loven om seksuel lavalder efter to kontroversielle sager om voldtægt af mindreårige

I Frankrig er den seksuelle lavalder 15 år, men efter to kontroversielle sager skal loven strammes.

Det mener den franske ligestillingsminister Marlene Schiappa ifølge BBC.

De to sager drejer sig om voldtægt af 11-årige piger. I begge sager er den anklagede for nyligt blevet frifundet, fordi Frankrig ikke har  tilstrækkelig lovgivning for sex med personer under 15 år.

Den franske ligestillingsminister, Marlene Schiappa, sagde i et interview i det franske TV-program BFM Politique, at hun som medlem af regeringen ikke kunne reagere på retsafgørelser, men hun tilføjede, at hun gerne så en lov, hvor 'hvis barnet er under en bestemt alder (...) så kan der ikke være nogen debat om barnets seksuelle samtykke'.

Som loven er nu, skal anklageren stadigvæk kunne bevise, at der ikke var konsensus fra begge parter om samlejet, selvom den ene part er under 15 år.

Frankrig har på nuværende tidspunkt ikke en lov, der definerer sex med en person under en bestemt alder som voldtægt.

Det betyder, at der personer, der ikke har benyttet vold eller tvang, kun kan blive anklager for seksuelt misbrug af mindreårige og ikke voldtægt.

Seksuelt misbrug af mindreårige har i Frankrig en maksimal straf på fem års fængsel og en bøde på 75.000 euro (558.000 kroner).

 

Currently in France if there is no violence or coercion proved, people may only be charged with sexual abuse of a minor and not rape - this has a maximum sentence of five years in prison and a fine of €75,000 (£66,000; $87,000).

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen