Annonce:
Annonce:

Frygt for corona efter tale i parlamentet

En britisk statssekretær er nu gået i selvisolation, men hans kolleger i Underhuset er bekymrede

Video/redigering: AP/Mikkel Cramon
Annonce:
Følg Politik

I Storbritannien har coronavirussen gjort sit indtog blandt den politiske top.

Først blev premierminister Boris Johnson ramt af virussen og derefter sundhedsminister Nadine Dorries. Nu frygter politikerne, at Alok Sharma, der blandt andet er statssekretær for erhvervs-, energi- og industriel strategi, også er smittet med corona.

Den 52-årige konservative politiker er nemlig blevet testet, efter at han fik det særdeles dårligt under en tale i Underhuset onsdag eftermiddag.

Skaber bekymring
Alok Sharma er nu gået i selvisolation i sit hjem, mens hele det britiske parlament er blevet grundigt afsprittet og rengjort.

Det skriver The Guardian.

Der er nemlig udbredt frygt for, at smitten vil sprede sig til andre lovgivere i parlamentet. Flere medlemmer har allerede luftet deres utilfredshed over, at man nu igen afholder fysiske møder i Underhuset.

Indtil videre er der dog endnu ikke kommet svar på Sharmas coronatest, siger hans talsperson.

Annonce:

- Han fik det dårligt under sin tale, og derfor følger han nu retningslinjerne og går i selvisolation derhjemme, lyder det.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Alok Sharma er en britisk politiker, der har tjent som statssekretær for erhvervs-, energi- og industriel strategi siden februar 2020. Foto: Justin Tallis/Ritzau Scanpix
Alok Sharma er en britisk politiker, der har tjent som statssekretær for erhvervs-, energi- og industriel strategi siden februar 2020. Foto: Justin Tallis/Ritzau Scanpix

Kampsvedte
Under talen begyndte den britiske minister at svede så voldsomt, at han flere gange måtte tage sit lommetørklæde frem og tørre sig i ansigtet.

Ed Miliband fra oppositionspartiet Labour måtte til sidst komme sin kollega til undsætning og give ham et glas vand.

Efterfølgende har flere politikere sendt hilsner til Sharma.

Heftig kritik
Samtidig kritiserer de regeringens beslutning om at samle parlamentet igen. Sharma deltog nemlig ikke kun under selve mødet, men også under en afstemning, hvor han stod tæt på andre parlamentsmedlemmer.

- Det her demonstrerer præcis, hvor latterligt og uforsvarligt det er, at Tory-regeringen (den konservative regering, red.) har besluttet at stoppe med virtuel deltagelse til møder, siger Kirsty Blackman fra Skotlands Nationalparti.

Hun bakkes op af Lisa Nandy fra Labour.

Annonce:

- Regeringen satte en stopper for, at parlamentsmedlemmer kan arbejde hjemmefra, og har bedt os vende tilbage til en bygning, hvor social distancering er umulig. Medlemmerne rejser hjem til alle dele af landet i aften. Uforsvarligt beskriver det slet ikke.

Mandag lempede regeringen de strikse coronatiltag i Storbritannien, så det nu er tilladt at mødes op til seks personer i private haver, så længe man holder to meters afstand til hinanden.

Tilbyder statsborgerskab til tre millioner mennesker

Britiske medier anklages for dobbeltmoral og heksejagt

Johnsons rådgiver fortryder ikke at han brød coronanedlukning

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: