Fupmager tog røven på Det Hvide Hus: Trumps håndlangere ydmyget

Med falske email-adresser fik en selvudnævnt spasmager fra Storbritannien højtstående ansatte til at røbe følsomme detaljer og oplysninger om Trumps nærmeste løjtnanter

Donald Trumps stab står ydmyget tilbage efter en bølge af falske mails har fået flere højtstående ansatte til at gå i fælden. Foto: AP
Donald Trumps stab står ydmyget tilbage efter en bølge af falske mails har fået flere højtstående ansatte til at gå i fælden. Foto: AP
Følg Politik

Det Hvide Hus tager en række falske emails fra en selvudnævnt spasmager dybt alvorligt, efter det er kommet frem, at nogle af præsident Donald Trumps nærmeste ansatte har røbet følsomme detaljer fra regeringskontorerne i Washington.

Ifølge CNN har en britisk 'prankster' fuppet en række højtstående regeringsansatte til at tro, at han var andre højtstående ansatte internt i Trump-administrationen.

Blandt de mere alvorlige brud på Det Hvide Hus' cybersikkerhed er en episode, hvor email-fupmageren fik den nationale sikkerhedsrådgiver Tom Bossert til at tro, at han var Jared Kushner, der er Trumps svigersøn og nære rådgiver.

God mad
'Tom, vi arrangerer en lille sammenkomst i slutningen af august. Det ville være dejligt, hvis du kunne komme. Jeg lover, at der vil være mad af mindst sammenlignelig kvalitet med det, vi spiste i Irak. Det bliver en fed aften,' skrev den falske Jared Kushner til sikkerhedsrådgiveren, der ironisk nok er ansvarlig for netop cybersikkerhed.

Bossert svarede uden at fatte mistanke til den falske Kushner:

'Tak, Jared. Med et løfte som det, kan jeg ikke afvise. Og hvis du nogensinde får brug for den, er her min personlige emailadresse'.

Ifølge Det Hvide Hus' pressetalskvinde Sarah Huckabee Sanders tager Trump-administrationen de falske emails dybt alvorligt og efterforsker lige nu sagen.

Russer-møde: Trump gjorde, 'hvad enhver far ville have gjort'

Her er USA's nye chef for FBI

CNN har interviewet fupmageren bag de falske mails, som fortæller, at han blot prøver at lave sjov:

- Jeg forsøger at holde det til sjov og spas. Jeg forsøger ikke at få nøglerne til bankboksen, siger den anonyme email-fusker ifølge CNN.

Blandt de mere underholdende mail-udvekslinger er en emailsamtale med den nu i vænære fyrede kommunikationschef Anthony Scaramucci, der kun nåede at sidde på posten i 11 dage.

Ved at udgive sig som den nu ligeledes forhenværende stabschef, Reince Priebus, via en mail.com-konto endte Scaramucci med at gå lige i fælden i lørdags kort tid efter Pribeus' afgang som stabschef blev offentlig kendt.

Den falske Priebus skrev således til Scaramucci:

'Jeg havde lovet mig selv at holde mine hænder fri for mudder, men efter at have læst dit tweet, hvor der stod, at 'snart vil vi se, hvem i medierne, der har klasse - og hvem der ikke har', er jeg nået hertil. Det tweet var mageløst hykleri, selv for dig. På intet tidspunkt har du gebærdet dig med den mindst smule klasse, og alligevel tror du, at det er, hvad alle andre skal behandle dig med? General Kelly skal nok gøre et godt stykke arbejde. Jeg vil endda indrømme, at han vil gøre det bedre end mig. Men den måde overgangen (mellem Priebus og Kelly red.) er spundet af, har været elendig. Og sårende. Jeg forventer ikke et svar.'

Du ved, hvad du gjorde
Et svar er imidlertid lige, hvad den ægte Scaramucci sendte: 'Du ved, hvad du gjorde. Vi ved det alle. Selv i dag. Men stol trygt på, at vi var forberedte. En Mand ville undskylde', lød det fra Scaramucci, der efter alt at dømme henviste til sin egen mistanke om, at Priebus havde lækket detaljer om en middag mellem blandt andre præsident Donald Trump, Anthony Scaramucci og Fox News-værten Sean Hannity.

Den falske Reince Priebus svarede tilbage på anklagen: 'Jeg kan ikke tro, at du betvivler min moral. Den såkaldte 'Mooch', som ikke engang kan håndtere sin første uge i Det Hvide Hus uden at efterlade kaos i kølvandet. Jeg har intet at undskylde for.'

Det lokkede blot Scaramucci ud af busken endnu en gang: 'Læs Shakespeare. Især Othello. Du er lige der. Min familie har det forresten fint og skal nok trives. Jeg ved, hvad du gjorde. Ikke flere svar fra mig.'

Dem begge
Scaramucci fik dog også svaret den email-pranksteren i en anden korrespondance. I dette tilfælde var det den kommende amerikanske ambassadør til Rusland, Jon Huntsman Jr., der blev brugt som falsk identitet:

'Hvilket hoved skal rulle først?' spurgte den falske Huntsman i fredags før Priebus' afgang som stabschef var offentlig kendt.

Trump fyrede stabschef: Her er præsidentens nye højre hånd

'Dem begge', lød det korte svar fra Scaramucci, som dermed efter alt at dømme røbede, at han ville af med både Reince Priebus og Trumps særlige rådgiver Steve Bannon, som Scaramucci også var stærkt utilfreds med.

Bannon har dog har overlevet Scaramucci-'æraen', der varede blot 11 dage.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind