Annonce:
Annonce:

Fynske borgmestre vil ikke gå ned i løn

En rundspørge til de fynske borgmestre viser, at ingen ønsker at blive modregnet for bestyrelseshonorarer i deres borgmesterløn

Dansk Folkepartis kommunalordfører i Folketinget og medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, Susanne Eilersen, finder det problematisk, at Folketinget ikke har vedtaget klare regler på området, så borgmestrene var forpligtede til at modregne eventuelle bestyrelseshonorarer. Video: TV2/Fyn
Annonce:
Følg Politik

Der er ingen af de fynske borgmestre, der har planer om at gå ned i løn og afskrive sig fra honorarer for bestyrelsesarbejdet, som naturligt følger med jobbet som borgmester, det viser en rundspørge som TV 2/FYN har lavet. 

Det står i skærende kontrast til eksempelvis Aalborgs socialdemokratiske borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, der i april fravalgte at modtage honorarer for sine bestyrelsesposter.

Annonce:

I januar 2016 kom Vederlagskommissionens med en række anbefalinger om politikernes løn. En af dem lød, at borgmestrene skulle have en lønstigning på 30 procent, da borgmesterlønningerne ikke var blevet reguleret siden 1994. Samtidig foreslog Vederlagskommissionen også, at borgmestrene skulle modregnes i deres borgmesterløn for de indtægter, som de måtte have fra de bestyrelsesposter, som de har, fordi de er borgmestre. Men da Folketinget skulle behandle anbefalingerne fra Vederlagskommissionen valgte det kun at sige ja til, at borgmestrene skulle have en lønstigning. Modregningen for bestyrelsesposter blev ikke vedtaget.

Fem borgmestre modtager bestyrelseshonorarer
På Fyn er der fem borgmestre, der modtager bestyrelseshonorarer. Det er Nordfyns borgmester, Morten Andersen (V), Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm (S) og Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V). Derudover fortæller Faaborg-Midtfyns borgmester, Christian Thygesen (V), at han har en midlertidig bestyrelsespost i Energi Fyn, som han fik, da Faaborg-Midtfyn Kommune solgte to forsyningsselskaber til Energi Fyn. Ingen af borgmestrene har valgt at blive modregnet for de honorarer, de får for at være med i bestyrelserne.

I sit svar til TV 2/FYN skriver Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm, at han synes, at den nuværende ordning er god, og han ikke ønsker den ændret.

Annonce:

- Det er Folketinget, der fastsætter borgmestervederlaget. Det er en god ordning, idet honorarstørrelsen dermed ikke er et lokalpolitisk spørgsmål. Jeg henviser til Folketingets beslutning.

Heller ikke Nordfyns Venstre-borgmester, Morten Andersen, har planer om at ændre på ordningen, så han bliver modregnet i sin borgmesterløn for de indtægter, han har fra bestyrelsesarbejde. 

- Vederlaget er jo en betaling for den arbejdsindsats og ansvar, der følger med det pågældende hverv.

Dansk Folkeparti: Reglerne er problematiske
Dansk Folkepartis kommunalordfører i Folketinget og medlem af regionsrådet i Region Syddanmark, Susanne Eilersen, finder det problematisk, at Folketinget ikke har vedtaget klare regler på området, så borgmestrene var forpligtede til at modregne eventuelle bestyrelseshonorarer.

Annonce:

- Det er regeringen og Folketinget, som har ansvaret for, at den her debat om politikernes lønninger bliver ved med at dukke op i medierne.  Man burde have foretaget et rent snit, så lønnen en gang for alle blev lagt fast for en borgmester, - uanset om han eller hun har afledte bestyrelsesposter eller ej, siger Susanne Eilersen.

For Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, var valget klart. Han gik ned i løn, fordi han syntes, at diskussionen om hans løn tog for meget opmærksomhed fra det politiske arbejde, og det gav han klart udtryk for på sin Facebookprofil.

Jeg synes, det har været en rigtig træls debat, da den fuldstændigt fjerner fokus fra mit politiske arbejde og det, vi skaber sammen i Aalborg Kommune, skriver borgmesteren blandt andet.

For de fynske borgmestre blev konklusionen en anden. De vil ikke ændre på reglerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: