Annonce:
Annonce:

Gadekampe i Bangkok sender flere på hospitalet med skudsår

Tirsdag var den hidtil mest urolige dag i Bangkok under en bølge af protester, som begyndte i juli

Orange røg fra en rærgranat omgiver politifolk, som  tirsdag forsøgte at opløse en demonstration i Bangkok. Ud over gadekampe mellem politi og demonstranter var der også voldelige konfrontationer mellem demonstranter og grupper af royalister. Foto: Cory Wright/Ritzau Scanpix
Orange røg fra en rærgranat omgiver politifolk, som tirsdag forsøgte at opløse en demonstration i Bangkok. Ud over gadekampe mellem politi og demonstranter var der også voldelige konfrontationer mellem demonstranter og grupper af royalister. Foto: Cory Wright/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Politik

Mindst 55 mennesker blev såret under demonstrationer i Thailands hovedstad, Bangkok, tirsdag - flere af dem af skud, oplyser hospitalskilder på Erawan Hospitalet.

Ifølge hospitalets oplysninger blev mindst 32 personer indlagt til behandling, efter at de var blevet udsat for politiets tåregas. Seks personer blev indlagt med skudsår.

Ud over gadekampe mellem politi og demonstranter var der voldelige konfrontationer mellem demonstranter og grupper af royalister.

Det var den hidtil mest urolige dag i Bangkok under en bølge af protester, som begyndte i juli, da demonstranter gik på gaden med krav om, at premierminister Prayuth Chan-ocha skal gå af, at der udarbejdes en ny forfatning, og at kong Maha Vajiralongkorns magtbeføjelser begrænses.

Demonstranternes krav om regeringens afgang er vokset i styrke og har bredt sig til flere dele af landet.

Annonce:

Aktivisterne har tidligere sagt, at de vil gå på gaden igen for at protestere mod Prayuth Chan-ocha, som kom til magten ved et kup i 2014.

Samtidig er der brudt et tabu med krav om reformer af monarkiet.

Den fremtrædende studenterleder Parit 'Penguin' Chiwarak har opfordret til en ny demonstration onsdag eftermiddag i Bangkoks indkøbsområde.

- I morgen går vi ind i en ny æra. Vi vil ikke længere være støvet ved nogens støvler, siger han tirsdag.

Adskillige tusinde var på gaden tirsdag nær parlamentet, som skulle behandle nye omstridte lovpakker og ændringsforslag til forfatningen.

Det er dog en langvarig og krævende proces at ændre landets forfatning. Og senatet, der er udpeget af en junta, vil næppe stemme sig selv ned.

Royalisterne, som fik tilladelse til at aktionere i zonen ved parlamentet tidligt tirsdag, er stærkt imod ændringer, som vil ændre den nuværende forfatning fra 2017. De mener, at det vil undergrave monarkiet.

Annonce:

Kong Maha Vajiralongkorn sidder på toppen af magten. Han støttes af det ærke-royalistiske militær og kongerigets velhavende klaner.

Kongefamilien støttes mest af ældre konservative. Kongefamilien er beskyttet af nogle af verdens mest stringente love mod majestætsfornærmelser. Den ultrarige monark tilbringer det meste af tiden i Europa.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: