Gak gak i Wales: Her er, hvad Kinnock er oppe imod

Stephen Kinnock står til at storme ind i det britiske parlament. Men ikke, hvis Captain Beany kan stoppe ham

Her kan du opleve Captain Beany på tæt hold. (Foto/redigering: Anthon Unger/Martin Ekelund)
Følg Politik

PORT TALBOT, WALES (Ekstra Bladet) De britiske parlamentsvalg er kendt for mere eller mindre gakkede kandidater, der uden chance for at komme i nærheden af et sæde i Westminster alligevel stiller op for at sole sig i opmærksomheden, mens de sætter fokus på mulige og umulige mærkesager.

Stephen Kinnocks valgkreds i det sydlige Wales er ingen undtagelse. Udover Kinnock, der anses for at være ganske sikker på at storme ind i parlamentet ved dagens valg, stiller både kandidater fra de gængse partier samt et par uafhængige løsgængere op.

En af dem er den berygtede Captain Beany. En selverklæret superhelt, der for velgørenhedsprojekter af enhver art har anlagt en superhelteidentitet under et stringent og konsekvent udført baked beans-tema…. Vi er vel i Storbritannien.

Tror oprigtigt på det

Captain Beany borgerlige ’Clark Kent’-persona er 59-årige Barry Kirk, som er født og opvokset i Port Talbot, hvor Kinnock stiller op. Han har stillet op til samtlige lokal- og landsvalg de seneste 25 år under det gakkede navn.

- Jeg tror oprigtigt på, at jeg har en chance. De andre kanidater, herunder Stephen Kinnock, kommer til Port Talbot med halvbagte ideer. Men jeg vil faktisk lytte til vælgerne, siger Captain Beany til Ekstra Bladet, som møder ham i det sociale boligbyggeri, hvor han de seneste 30 år har boet, mens han har udviklet et ’Baked Beans Museum’ i sin dagligstue.

Blandt Captain Beanys seneste projekter har været at få tatoveret hele sin isse med baked beans samt initialerne til donorer i en kampagne, der indsamlede over 60.000 pund (600.000 kroner) til en operation for en lam pige.

- Det er, hvad Captain Beany gør. Jeg tror på, at jeg kan gøre en forskel for folk, lyder det fra waliseren.

Selvom Stephen Kinnock har udtalt, at han ikke tager valgsejren for givet, skal Thornings mand nok ikke frygte, at vælgerne i Aberavon-kredsen ved et jordskred sender Captain Beany til Westminster.

Ved valget i 2010 fik Captain Beany således 558 stemmer, der var nok til at slå UKIP’s daværende kandidat, men ikke i nærheden af Labours 16.073.

Helle og Kinnock hånd i hånd: Jeg er stolt af Steve

Derfor hedder han Mr. Beany

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind